Suedia: A supraviețuit două luni în mașina blocată în zăpadă, la minus 30 de grade

Suedia: A supraviețuit două luni în mașina blocată în zăpadă, la minus 30 de grade

Un suedez în vârstă de 45 de ani a fost găsit, în viață, după ce a stat blocat două luni în mașina sa, acoperită de zăpadă, pe un drum forestier. Bărbatul a fost salvat, vineri, în nordul Suediei, de o echipă de intervenție.

Poliția susține că în zona respectivă temperaturile au coborât, în ultimele zile, la minus 30 de grade Celsius. În ciuda frigului năprasnic și a faptului că nu a avut deloc mâncare la el, bărbatul susține că a stat blocat în nămeți, în mașină, din data de 19 decembrie. Supraviețuirea sa se datorează faptului că a băut zăpadă topită, relatează BBC. ”Este incredibil că încă mai trăiește, având în vedere că nu a avut mâncare, dar și că a fost foarte frig, în special după Crăciun”, a afirmat un reprezentant al echipei de salvatori.

Spitalul Umea University, unde suedezul este internat pentru a fi tratat, a precizat, într-un comunicat, că starea bărbatului este bună, date fiind circumstanțele în care s-a aflat. Nu se cunosc încă motivele pentru care bărbatul a ajuns pe respectivul drum forestier.

Ne puteți urmări și pe Google News