AMENINȚARE CU BOMBĂ. Poliţia a arestat un suspect, pe aeroportul Schiphol din Amsterdam

AMENINȚARE CU BOMBĂ. Poliţia a arestat un suspect, pe aeroportul Schiphol din Amsterdam

Aeroportul Schiphol din Amsterdam a fost evacuat parțial, astăzi, în urma unei amenințări cu bombă, a anunțat poliția olandeză, citată de BBC.

UPDATE: Poliţia olandeză a anunţat că a arestat un bărbat, care s-a încuiat într-o toaletă şi a declarat că are o bombă. Bărbatul se închisese în toaletele de deasupra terminalelor de plecare 1 şi 2, şi a fost arestat după negocieri, a explicat purtătorul de cuvânt al poliţiei militare, Rob van Kapel. El nu a precizat dacă suspectul avea asupra lui vreun dispozitiv exploziv. O parte a aeroportului a fost evacuată şi închisă de la ora 12.30 (ora României). O echipă antitero şi poliţişti s-au aflat la faţa locului. Cele două terminale internaţionale principale, au fost evacuate. Schiphol este unul dintre cele mai aglomerate aeroporturi din Europa, cu o medie de 120.000-140.000 de pasageri pe zi.

Rob van Kapel a mai declarat că bărbatul respectiv a fost arestat şi nu mai prezintă nicio ameninţare, "Este o veste bună, pentru că noi vom putea să ne întoarcem foarte curând la misiunea noastră de bază pe acest aeroport", a precizat el. Potrivit presei olandeze, care citează mărturii culese la faţa locului, suspectul, care s-a închis în toalete după ce le-a spus trecătorilor că transporta o bombă, era 'tulburat'. Poliţia de frontieră olandeză investighează dacă suspectul avea explozibili în bagajul său. Mai multe zboruri au fost amânate, după primirea ameninţării, potrivit siteului aeroportului. Precedent periculos Conform unui purtător de cuvânt al poliției, principalele două terminale internaționale, 1 și 2, au fost evacuate, relatează BBC. Poliția anchetează amenințarea, a precizat oficialul olandez.

Primele informații indică faptul că amenințarea a fost lansată de un bărbat, care a susținut că într-o toaletă a aeroportului s-ar afla o bombă.

Ne puteți urmări și pe Google News

La 25 decembrie 2009, un student nigerian a reușit să introducă explozibil în cursa care plecase de pe aeroportul Schiphol cu destinația Detroit, în SUA. Bărbatul a fost prins și a pledat vinovat, fiind acuzat că a încercat să arunce în aer avionul companiei Northwest Airlines în care se îmbarcase. Nigerianul, care riscă închisoarea pe viață, urmează să primească sentința mâine.