Viktor Orban: Am fost ținta unui puci. VEZI pe cine acuză premierul ungar

Viktor Orban: Am fost ținta unui puci. VEZI pe cine acuză premierul ungar

Premierul ungar Viktor Orban susține că împotriva sa și a guvernului pe care îl conduce a fost pus la cale un puci, implicând aspecte de securitate naţională şi cu participarea unor diplomaţi ungari şi străini. Șeful executivului de la Budapesta susține că din acest complot ar fi făcut parte și postul CNN.

Potrivit agenției MTI, care citează presa din Ungaria, premierul ungar a făcut aceste acuzații în timpul unei reuniuni a partidului său, Fidesz. El a afirmat cu acest prilej că pentru orchestrarea acestei lovituri de stat s-a apelat şi la media internaţionale, oferind drept exemplu ştirile difuzate de CNN care au pus un accent special pe criticile împotriva șefului guvernuluii de la Budapesta.

În pofida acestor atacuri concertate, puciul a fost zădărnicit, a subliniat Orban, conform ziarului ”Magyar Nemzet”, preluat de Agerpres.

Diplomaţi având legături cu guvernul precedent au încercat să facă uz de relaţiile lor internaţionale pentru a-i submina poziţia premierului, a scris şi cotidianul ”Magyar Hirlap” Identificarea vinovaților Viktor Orban s-ar fi referit, când a vorbit de atacuri coordonate, la ultimele zile din decembrie 2011, notează presa de la Budapesta.

Ne puteți urmări și pe Google News

În anturajul lui Orban s-au făcut analize pentru a încerca să se stabilească motivele pentru cascada de ştiri critice la adresa lui Orban şi a guvernului său de la finele lui decembrie 2011. În acelaşi timp, diplomaţii ungari au fost instruiţi să folosească aceste informaţii şi să facă demersuri punctuale pentru a îmbunătăţi imaginea Ungariei. Orban a fost extrem de criticat în ultimele luni, atât în Ungaria cât și în Occident, pentru modificarea unor legi, în noua Constituție, ce conferă puteri controversate executivului, inclusiv asupra băncii centrale. Comisia Europeană a anunțat deschiderea a trei ”proceduri de infringement” împotriva Ungariei pe tema reformelor acesteia referitoare la banca centrală, justiţie şi autoritatea pentru protecția datelor.