Obezitatea, o problemă de SECURITATE NAȚONALĂ. Pentagonul își bagă militarii la dietă

Obezitatea, o problemă de SECURITATE NAȚONALĂ. Pentagonul își bagă militarii la dietă

Obezitatea reprezintă o problemă și un risc tot mai mare în America, în condițiile în care a ajuns să alarmeze administrația de la Washington. Iar Prima Doamnă a SUA, Michelle Obama, este decisă să ia măsuri pentru combaterea acestei boli, primii pe listă fiind militarii americani.

 Michelle Obama, care a mai lansat un program de fitness şi mâncare sănătoasă destinat copiilor americani, a anunţat ieri o nouă campanie împotriva obezităţii, de data aceasta la Pentagon. Campania va schimba standardele de nutriţie în rândul trupelor pentru prima dată în 20 de ani, relatează Reuters.

”Comandanţii noştri ştiu că nu este doar o problemă de dietă şi de sănătate. Este pur și simplu o problemă de securitate naţională”, a subliniat soţia preşedintelui SUA, cu ocazia unui eveniment la baza aeriană Little Rock.

Prin această campanie vor fi aduse în următoarele luni mai multe fructe, legume, cereale integrale şi mâncăruri cu conţinut scăzut de grăsimi în cele 1100 de cantine unde iau masa zilnic cei 1.45 milioane de militari americani.

Ne puteți urmări și pe Google News

Michelle Obama a evocat un recent studiu al armatei potrivit căruia peste un sfert dintre americanii între 17 şi 24 de ani sunt mult prea grași pentru a putea fi încorporaţi. Mai mult, obezitatea se răspândeşte şi în rândul membrilor activi ai forţelor armate, ceea ce creează probleme de operativitate, a menţionat un oficial de la Pentagon.

”Armata este mereu în frunte când vine vorba de stabilirea de standarde. Acum avem şansa de a ne asuma conducerea în faţa obezității”, a declarat ministrul adjunct al apărării pentru probleme de sănătate, Jonathan Woodson.

Prima Doamnă (48 de ani) a dovedit, de curând, că este într-o formă fizică excelentă, acceptând provocarea realizatoarei de televiziune Ellen Degeneres, de a face câteva flotări în timpul show-ului la care participa.