Au aterizat extratereştrii în Rusia? | VIDEO

Au aterizat extratereştrii în Rusia? | VIDEO

O explozie la centrala electrică din St. Petersburg a fost surprinsă de pe autostradă, de o cameră de filmat instalată pe o maşină.

Ca în fiecare seară şi dimineaţă, traficul aglomerat de pe o autostradă de la marginea oraşului St Petersburg a blocat zeci de maşini. Pe 6 februarie, unul dintre şoferi, pe a cărui maşină era montată o cameră de supraveghere, a înregistrat imagini care au produs, imediat după publicarea pe Internet, un val de reacţii dintre cele mai exagerate.

Pe film se vede o lumină puternică, desprinsă parcă din filmele SF, iar adepţii teoriei conspiraţiei s-au mobilizat imediat. "Au aterizat extratereştrii", a comentat unul dintre cei care au vizionat înregistrarea. Alţii au dat vina pe Vladimir Putin şi au speculat că ar fi vorba despre un test al unei rachete nucleare: "Este bomba cea nouă a lui Putin. Aveţi grijă!". "Ştiu exact ce este: un test al unei bombe cu neutroni în St. Petersburg", conform unei alte versiuni.

În cele din urmă, comentariile au ajuns în sfera politică, iar o persoană a scris că este un test al unei noi arme care să influenţeze opinia de vot a ruşilor. Pe 4 martie, ruşii vor merge la vot pentru a alege un nou preşedinte.

Ne puteți urmări și pe Google News

Explicaţia din spatele imaginilor filmate este, însă, mult mai banală.

Din cauza unei defecţiuni tehnice, o substaţie a centralei electrice din St. Petersburg a explodat, provocând lumina puternică surprinsă de camera de filmat. Astfel de evenimente nu sunt rare în Rusia. Deseori, explozii şi defecţiuni majore ale staţiilor de electricitate lasă cartiere întregi fără lumină.

<iframe width="620" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/rNY2LTJ0NDA" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>