Bilanț ALARMANT. Valul de FRIG a făcut peste 450 de morți în Europa

Bilanț ALARMANT. Valul de FRIG a făcut peste 450 de morți în Europa

Bilanţul victimelor gerului care a cuprins aproape toată Europa, și care ar urma să se domolească abia săptămâna viitoare, a crescut la peste 450 de morți, majoritatea deceselor fiind cauzate de hipotermie.Numărul celor izolați din cauza nămeților crește de la o zi la alta, iar transporturile rămân în continuare blocate.

În Ucraina s-au înregistrat cele mai multe victime, peste 136, iar meteorologii nu au vești deloc bune: până la finele săptămânii temperatura va scădea până  la -30 de grade Celsius. În Polonia, autoritățile au anunțat că 68 de persoane au murit în ultimele zile. În Lituania au murit 23 de oameni, în Letonia 10 și unul în Estonia. În Republica Cehă bilanțul celor care au pierit în urma gerului a ajuns la 24.

AFP amintește și România, unde bilanțul oficial comunicat de autorități era marți de 38 de morți, în vreme ce școlile au rămas închise în 11 județe din cauza frigului și a zăpezii. În Bulgaria, de la finele lunii ianuarie, 16 oameni și-au pierdut viața din cauza gerului. Autoritățile din Serbia susțin că 70.000 de oameni sunt izolați în mai multe sate din sud, fiind declarată ”stare de urgență”.

În Franţa, codul portocaliu pentru ger este în continuare în vigoare în estul ţării.

Ne puteți urmări și pe Google News

Noi ninsori sunt aşteptate în Marea Britanie, unde temperatura ar putea coborî local la -10 grade Celsius, în cursul nopţii, ceea ce provoacă temeri cu privire la îngreunarea traficului feroviar şi rutier.