Un sportiv paralizat face o săritură incredibilă pe pârtia de ski | VIDEO

Un sportiv paralizat face o săritură incredibilă pe pârtia de ski | VIDEO

Canadianul Josh Dueck este un tânăr pasionat de sporturile de iarnă. În urmă cu opt ani, Dueck s-a accidentat grav pe pârtie, după o săritură cu skiurile, şi a rămas paralizat de la brâu în jos.

Chiar şi imobilizat într-un scaun cu rotile, tânărul sportiv a dorit să ajungă la performanţa de a realiza o săritură 360 de grade pe spate.

După luni de antrenament, pe 3 februarie 2012, Josh Dueck s-a urcat pe un "sit ski", un echipament special pentru persoanele paralizate, şi a reuşit performanţa la care visa de aproape opt ani. Este primul din lume care face o astfel de săritură cu un "sit ski".

Săritura sa a fost inclusă şi în documentarul premiat "Freedom Chair", realizat de Mike Douglas. Regizorul a fost inspirat de performanţa sportivă a lui Dueck, chiar şi în ciuda handicapului.

Ne puteți urmări și pe Google News

Canadianul a participat la ediţia de anul trecut a X Games, în cadrul "Mono Skier Cross", iar în 2010 a făcut parte din rândul sportivilor care au mers la Jocurile Paralimpice, o formă a Jocurilor Olimpice la care participă persoane cu handicap.

"Succesul meu îl atribui faptului că trăiesc în prezent. Iar motto-ul meu este: «Singura diferenţă dintre imposibil şi posibil este atitudinea»", mai spune Josh Dueck. <iframe width="620" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/4xjUUf_sK84" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>