Cum a exorcizat Papa doi oameni: "Posedații au fost cuprinși de un fel spasm, ca o lovitură, și au început să urle"

Cum a exorcizat Papa doi oameni: "Posedații au fost cuprinși de un fel spasm, ca o lovitură, și au început să urle"

O nouă carte, scrisă de exorcistul Romei, redă povestea stranie a doi bărbați „posedați”, care, în mai 2009, au fost aduși în Piața San Pietro de la Vatican, pentru a fi exorcizați. Cel care a contribuit la ”vindecarea ” lor a fost Papa Benedict al XVI-lea. Purtătorul de cuvânt al Vaticanului dezminte însă cele publicate în lucrare.

Conform ziarului ”Daily Telegraph”, care îl citează pe autorul cărții, Părintele Amorth, doi asistenți ai acestuia i-au escortat pe cei doi bărbați în Piața San Pietro, în timp ce Papa se îndrepta spre mulțime. Cei doi au fost așezați pe două scaune rezervate persoanelor cu dizabilități.

În momentul în care Suveranul Pontif s-a apropiat de ei, bărbaţii, numiţi doar  Marco şi Giovanni, au început să se poarte straniu, scrie Părintele Amorth. El descrie cum au început să fie cuprinşi de un tremur şi cum au început să le clănţăne dinţii în gură.

Unul dintre asistenți i-a cerut lui Giovanni să se controleze, iar acesta i-a răspuns: ”Nu sunt Giovanni”, cu o voce complet diferită față de a sa, susține Părintele Amorth. Imediat ce Papa a coborât din vehicul, cei doi s-au aruncat la pământ.

Ne puteți urmări și pe Google News

"S-au dat cu capetele de pământ. Tremurau, le curgeau bale, parcă erau apucaţi", scrie Amorth. "Papa i-a privit de la distanţă. A ridicat mâna şi i-a binecuvântat pe toţi patru. Pe cei posedaţi i-a cuprins un fel spasm, ca de furie - ca o lovitură în întregul corp - atât de puternic, încât au fost aruncaţi trei metri în spate", susține autorul. "S-au oprit din urlat, dar au continuat să plângă incontrolabil", adaugă exorcistul.

Părintele Amorth spune că a participat la numeroase exorcizări și crede că nu este niciun mister în faptul că prezența Papei îi poate ajuta pe cei posedați.

Federico Lombardi, purtătorul de cuvânt al Vaticanului, a afirmat că Suveranul Pontif nu știa de afecțiunile celor doi bărbați și că nu a intenționat să îi exorcizeze.