Dezvăluirile amantei virgine a preşedintelui Kennedy

Dezvăluirile amantei virgine a preşedintelui Kennedy

Mimi Alford, acum o bunică de 69 de ani, care locuieşte în New York, va publica, miercuri, o autobiografie cu detalii intime din viaţa preşedintelui american John F. Kennedy, "A fost odată un secret: Relaţia mea cu preşedintele John F. Kennedy şi consecinţele sale".

În biografie, Mimi Alford (Beardsley, înainte de căsătorie) povesteşte că, la numai 19 ani, a ajuns, prin cunoştinţe de familie, la biroul de presă al Casei Albe. A devenit cea mai tânără amantă a lui JFK, căruia îi spunea, mereu, "Domnule Preşedinte", nu Jack, iar relaţia lor s-a consumat până aproape de asasinatul din Dallas. L-a lăsat pe Kennedy să-i fie primul iubit, a fost alături el când SUA a fost la un pas de un conflict nuclear cu URSS şi a acceptat provocările ruşinoase ale preşedintelui petrecăreţ. Unul dintre regretele lui Mimi este că JKF nu a vrut să o sărute. Prima oară, în camera Primei Doamne În vara anului 1962, Mimi a ajuns la Casa Albă, în cadrul unui program de internship. La numai câteva zile, a primit o invitaţie din partea unui coleg, să meargă la înot, în piscina pe care o folosea, aproape zilnic, şi Kennedy.

Mimi Alford povesteşte că JFK (45 de ani) era şi el prezent. A înotat până la ea şi au vorbit câteva minute. Tânăra a fost flatată de faptul că cel mai puternic om din SUA îi ştia numele şi părea interesat de ea. Câteva ore mai târziu, unul dintre cei mai buni prieteni ai preşedintelui, Dave Powers, a invitat-o, după program, la o petrecere.

Mimi îşi aminteşte că în acea seară, până la sosirea lui Kennedy, Powers a avut grijă ca paharul ei să nu fie gol şi au consumat, cu toţii, cocktailuri Daiquiri. "La un moment dat, preşedintele m-a invitat la un tur al Casei Albe. Am crezut că vom merge cu toţii, însă numai eu m-am ridicat. Ceilalţi au rămas în salon. M-a dus în camera doamnei Kennedy. Am observat că venea tot mai aproape de mine. Îi simţeam respiraţia pe ceafă. Apoi, şi-a pus mâna pe umărul meu. Până să-mi dau seama, eram deja lângă pat. Mi-a desfăcut nasturii şi m-a atins pe sâni. Mirosea a parfum. Apoi mi-a dat jos lenjeria şi m-a întins pe pat. Când a văzut că mă opun, m-a întrebat dacă mai făcusem asta până atunci şi i-am zis că nu. Abia apoi a fost mai gentil. După ce am terminat, mi-a arătat unde este baia. Când am ieşit, el era deja în salonul în care era petrecerea. Eu eram în stare de şoc. El, însă, se comporta ca şi cum nu s-a întâmplat nimic".

Ne puteți urmări și pe Google News

La sfârşitul acelei seri, Kennedy i-a chemat o maşină care să o conducă acasă. "Pe drum, nu mă gândeam decât că nu mai sunt virgină". Săptămâna următoare, Mimi a fost invitată la o altă petrecere. Ea scrie în autobiografie că în momentul în care a sosit, Kennedy abia dacă a remarcat-o. "Nimic nu-l trăda cu privire la ce se întâmplase cu o săptămână mai devreme". În acea seară, Kennedy a mers cu ea într-un alt dormitor. "Acesta a fost începutul relaţiei noastre". Într-un moment de reflecţie, Mimi Alford se întreabă dacă ar fi putut, totuşi, să-i reziste. "Faptul că eram dorită de cel mai cunoscut şi mai puternic om din America mi-au amplificat sentimentele, până în punctul în care rezistenţa nici nu a mai intrat în calcul. De aceea nu l-a refuzat vreodată pe preşedinte".

Întâlnirile dintre cei doi erau frecvente. Mergeau să înoate la prânz sau la finalul zilei. "Apoi, fugeam la birou şi aşteptam un telefon de la el, să mă cheme. Aceste telefoane depindeau de prezenţa sau, mai bine spus, de absenţa doamnei Kennedy".

"Putea să fie seducător şi jucăuş şi, uneori, se purta ca şi cum avea tot timpul din lume. Petreceam ore în şir făcând baie. Se schimba de cămaşă chiar şi de şase ori pe zi, întrucât nu-i plăcea să se simtă transpirat". Mimi îşi aminteşte că a învăţat-o să facă omletă şi îi plăcea să asculte împreună Tony Bennett şi Frank Sinatra.

"Nu ne-am sărutat niciodată"

Însă, amanta adolescentă a lui Kennedy s-a simţit întotdeauna ţinută la distanţă. "A fost mereu o distanţă între noi. Poate de aceea nu ne-am sărutat. Diferenţele dintre noi, vârsta, puterea şi experienţa au făcut ca aventura noastră să nu se transforme în ceva serios." Odată cu venirea toamnei, programul de internship s-a încheiat, iar Mimi s-a reîntors la şcoală, în Massachusetts. I-a promis că o va suna sub pseudonimul Michael Carter. "Apoi, mi-a pus un cântec de Nat King Cole, «Frunze de toamnă», şi m-a rugat să ascult versurile, care spuneau «îmi lipseşti cel mai mult, draga mea, atunci când frunzele încep să cadă». Drept cadou de despărţire i-am dat o copie a albumului, pe coperta căruia am pus frunze adunate de mine. Mi-a spus că-l fac să plângă. «Nu încerc să te fac să plângi, domnule Preşedinte. Încerc să mă asigur că-şi vei aminti de mine»", mai scrie Mimi Alford în cartea ei.

Aventura dintre cei doi nu s-a încheiat şi Mimi l-a vizitat de mai multe ori la Casa Albă. "Mi-a spus că atunci când Jackie va fi plecată va trimite pe cineva după mine. O maşină urma să mă ia de la şcoală şi să mă ducă la aeroport, unde aveam un bilet gratuit spre Washington. Odată ajunsă acolo, la aeroport mă aştepta un şofer".

Una dintre vizitele lui Mimi la Casa Albă a avut loc în octombrie 1962, când SUA trecea printr-un moment de tensiune, Criza rachetelor cubaneze, o confruntare între URSS și SUA, în legătură cu proiectilele nucleare sovietice din Cuba.

Partea întunecată a preşedintelui Kennedy

Când SUA nu erau implicate în conflicte internaţionale, preşedintele obişnuia să meargă la multe petreceri. La una dintre ele, cineva i-a oferit un pumn de capsule galbene. "Preşedintele m-a întrebat dacă vreau să încerc drogul care stimula creierul şi îmbunătăţea viaţa sexuală. I-am spus că nu vreau, însă el a spart capsula şi mi-a ţinut-o sub nas. A fost o senzaţie nouă pentru mine. M-am panicat şi am fugit în cameră", îşi mai aminteşte Mimi. Acesta spune că nu l-a văzut pe Kennedy să încerce şi el drogul.

Într-o altă ocazie, în timp ce se aflau la piscină, Mimi a ajuns să-i facă sex oral lui Dave Powers, "primul prieten" al preşedintelui. "În acea după-amiază, Powers şi-a suflecat pantalonii şi s-a aşezat pe marginea piscinei, să se răcorească. Preşedintele a înotat până la mine şi mi-a şoptit la ureche: «Domnul Powers pare puţin tensionat. Nu ai vrea să te ocupi de asta?» Era o provocare, dar ştiam exact la ce se referă. Era o provocare să-i fac sex oral lui Dave Powers. Nu cred că preşedintele era convins că o voi face şi, îmi este ruşine să recunosc, dar am făcut-o. În acest timp, preşedintele a urmărit în linişte."

Ultima oară s-au văzut cu numai şapte zile înainte de asasinarea lui Kennedy, în 1963. Mimi era deja logodită şi se pregătea să se căsătorească cu Tony Fahnestock, iubitul ei din facultate. "Eram la Hotelul Carlyle, din Manhattan, pe 15 noiembrie 1963. M-a luat în braţe şi mi-a spus că şi-ar dori să merg cu el în Texas. Apoi mi-a spus că o să mă sune când se întoarce. I-am spus să nu uite de faptul că urmează să mă căsătoresc. «Ştiu asta», mi-a răspuns. «Dar te voi suna oricum»".

Cartea scrisă de Mimi Alford, în care se fac dezvăluiri despre viaţa intimă a preşedintelui american asasinat în 1963 va fi lansată miercuri, în SUA.