Hackerii Anonymous au interceptat conferința telefonică dintre FBI și Scotland Yard | VIDEO

Hackerii Anonymous au interceptat conferința telefonică dintre FBI și Scotland Yard | VIDEO

Gruparea de hackeri Anonymous a publicat astăzi o conferință telefonică între Biroul Federal de Investigații (FBI) din SUA și poliția metropolitană, Scotland Yard, din Marea Britanie, legată de activitatea celebrilor pirați informatici. Înregistrarea de aproximativ 17 minute a fost postată pe YouTube, fiind însoțită de un mesaj al agentului FBI care a organizat conferința telefonică, la 17 ianuarie.

Agentul FBI care apare în filmuleț îi invita pe reprezentanții forțelor de ordine din Europa să ia parte la această conferință telefonică pentru a ”discuta anchetele în curs referitoare la Anonymous,  Lulzsec, Antisec și alte grupări de pirați informatici”. Mesajul oferea detalii pentru a putea avea acces la conferință, fiind trimis responsabililor polițiilor din Regatul Unit, Franța și Țările nordice, însă singurii participanți care pot fi identificați în filmuleț se prezintă ca membri ai FBI și Scotland Yard.

Ofiţerii surprinşi pe înregistrare vorbesc despre ce strategie juridică ar putea fi urmată în cazurile a doi britanici - Ryan Cleary şi Jake Davis -, suspectaţi de legături cu Anonymus, şi discută detalii despre probele colectate împotriva altor suspecţi.

”FBI ar putea avea curiozitatea să afle cum putem de ceva vreme să le citim comunicările lor interne”, a precizat gruparea Anonymus într-o postare pe Twitter.

Ne puteți urmări și pe Google News

Deocamdată, nu se cunoaște exact cum au obținut cei de la Anonymous această înregistrare.

”Informația era destinată doar responsabililor forțelor de ordine și a fost obținută ilegal”, susține FBI într-un comunicat, precizând că s-a deschis o anchetă pentru a-i identifica pe cei vinovați. La rândul lor, cei de la Scotland Yard au precizat că vor ”examina” informațiile, notează site-ul ”Le Figaro”.

<iframe src="http://www.youtube.com/embed/pl3spwzUZfQ" width="560" frameborder="0" height="315"></iframe>