Polonia: GERUL îi sperie și pe amatorii de băi în lacuri înghețate

Polonia: GERUL îi sperie și pe amatorii de băi în lacuri înghețate

Temperaturile foarte scăzute care s-au înregistrat în ultimele zile în Polonia au dat peste cap planurile amatorilor de senzații tari. Temerarii care trebuiau să participe la baia anuală în marile lacuri înghețate din regiunea Elk, în nord-estul Poloniei, au decis să anuleze această acțiune din cauza frigului.

Temperaturile în regiunea Mazurie, a marilor lacuri (nord-estul Poloniei), au ajuns astăzi  la aproape -30 de grade Celsius. Din acest motiv, organizatorii au stopat acțiunea, temându-se pentru sănătatea celor care se încumetă an de an să intre în apa înghețată. ”Pentru securitatea participanţilor s-a decis anularea în acest an a băii curajoşilor, a anunţat Ireneusz Dzienisiewicz, unul dintre organizatori, citat de presa locală. Aproximativ o sută de voluntari urmau să participe la această baie anuală, programată pentru duminică.

”În condiţiile actuale, apa îngheaţă foarte repede şi nu vom putea să menţinem o gaură în gheaţă suficient de mare”, a adăugat oficialul polonez.

De la începutul valului de frig, în urmă cu opt zile, 37 de persoane au murit de hipotermie în Polonia, majoritatea oameni fără adăpost.

Ne puteți urmări și pe Google News