Obiectele purtate de Gaddafi când a fost ucis, la licitație. Cât valorează cămașa plină de sânge și verigheta

Obiectele purtate de Gaddafi când a fost ucis, la licitație. Cât valorează cămașa plină de sânge și verigheta

Verigheta și cămașa pe care fostul lider libian, Muammar Gaddafi, le purta în momentul a fost ucis de rebelii libieni, în octombrie, anul trecut, urmează să fie scoase la licitație pentru suma de două milioane de euro.

Cămașa bej, plină de sângeîn urma agresiunilor și bătăii pe care a primit-o de la rebeli în momentul în care a fost capturat, va putea fi achiziționată de amatorii de suveniruri macabre. Cel care le vinde este un libian, Ahmed Warfali, care, nu se știe cum a ajuns în posesia obiectelor ce i-au aparținut lui Gaddafi, și de pe urma cărora acum încearcă să scoată bani frumoși. Warfali este convins că ar putea obține o sumă foarte mare dacă le-ar vinde în Europa, relatează ”Daily Mail”.

Există însă numeroase voci care consideră că Warfali nu ar trebui să vândă obiectele fostului dictator libian. „Verigheta nu îi mai aparține lui Gaddafi. Este vorba despre banii Libiei, iar acest ins nu ar trebui să vândă inelul”, spune un libian, într-un comentariu postat pe Facebook.

Muammar Gaddafi a condus Libia timp de peste 40 de ani. Fostul colonel a fost capturat și ucis de rebelii libieni, la 20 octombrie, după ce, mai multe săptămâni, a stat ascuns în orașul său natal, Sirte.

Ne puteți urmări și pe Google News