Domnica Cemortan, moldoveanca de pe Costa Concordia: ”Sunt îndrăgostită de comandant. A fost un erou!”

Domnica Cemortan, moldoveanca de pe Costa Concordia: ”Sunt îndrăgostită de comandant. A fost un erou!”

Tânăra din R. Moldova, despre care presa a scris că era alături de comandantul navei Costa Concordia, pe punte, în momentul în care vasul s-a ciocnit de o stâncă, a fost audiată ieri timp de 6 ore de procuratura din Grosseto. ”Da, sunt îndrăgostită de comandant. S-a comportat ca un erou”, a spus Domnica Cemortan, apărându-l încă o dată pe căpitanul vasului, Francesco Schettino.

Cotidianul ”Corriere della Sera” notează, citând surse din cadrul anchetei, că în cabina fostului comandant al vasului au fost găsite, de către echipele de scafandri, mai multe obiecte ale tinerei din Republica Moldova.

În timpul interogatioriului de ieri, Domica Cemortan a spus că era pe puntea comandamentului în momentul impactului. Ea l-a contrazis astfel pe comandantul Schettino, care susținuse că nici o persoană străină nu se afla pe pasarela comandamentului în momentul în care a a avut loc accidentul. De asemenea, ea negase că ar fi amanta italianului.

La câteva zile de la tragedie, presa din peninsulă vorbea despre prezența unei blonde misterioase, în preajma căpitanului, chiar pe pasarela comandamentului. Ziariștii au descoperit că era vorba despre Domnica Cemortan, de 25 de ani, care lucra pe vasul de croazieră.

Ne puteți urmări și pe Google News

Nava Costa Concordia a eșuat în apropiere de insula italiană Giglio, la 13 ianuarie, după ce s-a apropiat prea mult de țărm și a lovit o stâncă.  Bilanţul tragediei este de 17 morţi, toţi identificaţi, şi 15 dispăruţi. Comandantul Schettino, aflat în arest la domiciliu, este acuzat  de omor multiplu prin imprudenţă, naufragiu şi abandonarea navei.