Liderii extremei drepte franceze denunță caricatura care înfăţişează un "Moş Crăciun român" la furat

Liderii extremei drepte franceze denunță caricatura care înfăţişează un "Moş Crăciun român" la furat

Marine Le Pen şi Louis Aliot, liderii Frontului Naţional din Franţa, au dezaprobat şi criticat astăzi publicarea unor caricaturi pe blogul unui candidat al partidului la alegerile legislative, care înfăţişează, printre altele, un "Moş Crăciun român" care fură un LCD, relatează site-ul Journal du Dimanche.

Stephane Poncet, candidat al Frontului Naţional în Rhone, a reuşit ca prin desenele postate pe blogul său, înlăturate ulterior, să creeze probleme formaţiunii din care face parte, să declanşeze o polemică în Franţa şi să stârnească mânie în România, mai notează publicaţia citată.

Marţi seară, emisiunea de la postul de televiziune Europe 1 "Des clics et des claques" a evocat, în prezenţa lui Aliot, numărul doi în partid, acest blog şi conţinutul său: caricaturi reprezentând un "Moş Crăciun român" furând un LCD, un bărbat de culoare menit a ironiza un nou film francez, "Intouchables", cu actorul de culoare Omar Sy, sau un Nicolas Sarkozy portretizat în ofiţer nazist.

"Anumite lucruri sunt, evident, josnice", a spus marţi seară Louis Aliot la Europe 1. "Mă voi informa şi, în funcţie de ce se va constata, vom trage concluziile", a adăugat el, precizând astăzi că Stephane Poncet "va ajunge în faţa comisiei de disciplină a mişcării", scrie și AFP, preluată de Agerpres. Întrebat dacă Frontul Naţional va mai menţine candidatura lui Christian Poncet într-o circumscripţie din departamentul Rhone, Louis Aliot a răspuns: "Asta este ceea ce întrebăm comisia de disciplină".

Ne puteți urmări și pe Google News

"Îmi exprim regretul profund", a declarat la rândul său şefa Frontului Naţional, Marine Le Pen, într-o conferinţă de presă de astăzi consacrată proiectului său de politică externă. În opinia sa, "a fost o greşeală din partea acestui candidat să publice pe site-ul unui partid politic ceea ce pare a fi creaţia sa, o creaţie discutabilă. Nu-mi plac aceste caricaturi, după cum nu-mi plac nici cele publicate regulat în (săptămânalul de satiră) Charlie Hebdo", a adăugat ea.