Israelienii „au inventat” roșia neagră

Israelienii „au inventat” roșia neagră

Horticultorii israelieni au realizat un hibrid de tomată, prin încrucișarea mai multor soiuri sălbatice. Le-a ieșit roșia neagră: are miezul roșu, dar coaja e neagră.

Studiile făcute după prima recoltă au arătat că pigmentul de culoare al roșiei negre se aseamănă foarte mult cu cel al coacăzelor, iar coaja are foarte mulți antioxidanți și vitamina C. Pigmentul este fotosensibil, iar cu cât stă mai mult la soare tomata, cu atât se înnegrește mai tare.  „Pe lângă culoare, o altă noutate la acest soi este că are multe proprietăți antioxidante”, au spus horticultorii israelieni, care vor prezenta roșia la cel mai mare târg de specialitate. Pentru consum, tomata neagră va fi disponibilă pentru început doar pe piața delicateselor. Într-un an, estimează producătorii, va intra și în comerțul local. <iframe width="640" height="360" src="http://www.youtube.com/embed/y_Pr38pdkgg" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Ne puteți urmări și pe Google News