AFLĂ cum îţi pun în pericol sănătatea lumânările parfumate

AFLĂ cum îţi pun în pericol sănătatea lumânările parfumate

Mai mulţi specialiştii reuniţi la ultimul congres al Societăţii ştiinţifice americane de alergie, astm şi imunologie (ACAAI), susţin că lumănările parfumante şi deodorantele de cameră agravează alergiile.

"Deodorantele de interior pot declanşa simptome alergice, pot agrava alergiile preexistente, precum şi astmul", susţine preşedintele ACCAI, doctorul Stanley Fineman.

Produsele sunt periculoase întrucât conţin agenţi organici volatili deosebit de iritanţi pentru căile respiratorii şi pentru ochi. Aceiaşi compuşi sunt responsabili şi pentru durerile de cap şi a ameţelilor. "Cea mai bună soluţie este evitarea expunerii la substanţele conţinute în deodorantele de interior şi deschiderea ferestrelor pentru a împrospătarea aerului", relatează HealthDay News. Alergologii au mai observat că, odată cu creşterea industriei odorizantelor de cameră, a crescut şi numărul persoanelor care suferă de alergii, mai spune doctorul Fineman. Acesta a mai precizat că nu există un test medical prin care să se confirme alergia la odorizate, însă, este demonstrat, unele persoane au reacţii fizice la acestea.

Ne puteți urmări și pe Google News