Revine scandalul din hochei. COSR cere intervenția „Internelor”

Revine scandalul din hochei. COSR cere intervenția „Internelor”

Jucătorii români de origine maghiară care au intonat imnul Ungariei la meciul naţionalei au fost răsplătiţi.

Scandalul interetnic provocat de hocheiştii de origine maghiară din naţionala României este departe de a se fi încheiat.

Consiliul Secuiesc i-a premiat pe sportivii care au cântat imnul Ungariei la duelul direct din urmă cu o lună pentru "conduită exemplară"!

Dobrescu cheamă "Internele"

Ne puteți urmări și pe Google News

"Componenţii echipei naţionale de hochei a României, care au participat la turneul internaţional desfaşurat în perioada 14-17 decembrie, la Miercurea Ciuc, şi-au asumat public identitatea de secui-maghiari. Au dovedit o conduită exemplară pentru care merită recompensaţi de Consiliul National Secuiesc cu premiul «Gabor Aron»", a notat "Szekelyhon.ro".

Gabor Aron este unul dintre conducătorii forţelor revoluţionare maghiare în timpul mişcării de la 1848.

Ioan Dobrescu, secretarul general al COSR, cel care a mai luat atitudine în acest scandal, ameninţând cu posibila desfiinţare a echipelor naţionale de hochei, a luat din nou foc.

"Dacă e aşa, mi se pare un nou pas dintr-un şir lung de greşeli. Dar acest caz depăşeşte deja competenţele Comitetului Olimpic, sunt alte organisme care ar trebui să intervină. E vorba despre simbolurile naţionale şi aici e competenţa Ministerului de Interne. Noi am tras un semnal de alarmă, am intervenit acolo unde a fost de competenţa noastră, la echipa de juniori sub 16 ani, dar, mai departe, trebuie să preia altcineva atribuţiunile rezolvării acestor situaţii. E o problemă care acaparează multă energie, deşi este vorba de un sport la care suntem în «Divizia B» la nivel european", ne-a declarat ieri Ioan Dobrescu. "Mi se pare un nou pas dintr-un şir lung de greşeli. Alte organisme ar trebui să intervină. E vorba de simbolurile naţionale şi aici e competenţa Ministerului de Interne.“ IOAN DOBRESCU, secretar general al COSR Citiți și:

  • Sfidare maximă din partea preşedintelui Federaţiei Române de Hochei: "Vom cânta imnul Ţinutului Secuiesc!"
  • Tancos Barna, președintele Federației Române de Hochei pe Gheață: "Vom cânta în continuare imnul Ținutului Secuiesc"
  • Tanczos Barna nu-şi ascunde originile: "Eu sunt secui!"