Anne Sinclair, soţia lui DSK, va conduce ediţia franceză a site-ului "The Huffington Post"

Anne Sinclair, soţia lui DSK, va conduce ediţia franceză a site-ului "The Huffington Post"

Ediţia în limba franceză a publicaţiei electronice "The Huffington Post" va fi condusă de soţia fostului şef al FMI, Dominique Strauss-Kahn. "Le Huffington Post" se va lansa luni, în parteneriat cu cotidianul "Le monde".

DSK a fost nevoit să renunţe la funcţia de preşedinte al FMI, în urma scandalului sexual în care a fost implicat. Ulterior, după luni de proces, timp în care subiectul a fost intens mediatizat, s-a renunţat la acuzaţiile de viol, din lipsă de probe. Chiar dacă justiţia l-a scos vinovat, în urma scandalului, imaginea sa a fost puternic afectată. Compromisă a fost şi cariera sa politică. DSK urma să candideze la alegerile prezidenţiale din Franţa, din acest an, din partea socialiştilor. Soţia sa, Anne Sinclair, născută la New York, a fost una dintre cele mai populare crainice TV din Franţa, iar la finele anului trecut a fost aleasă de francezi femeia anului. A susţinut de la început nevinovăţia soţului său şi a rămas unul dintre cei mai mari susţinători ai acestuia. Sinclair, moştenitoarea unui bogat patron al artelor şi fostă jurnalistă de televiziune în anii '80 şi '90, a fost nevoită să renunţe la cariera sa de succes în anul 1997, după ce DSK a ajuns ministru al Finanţelor, iar obiectivitatea sa în cadrul emisiunii pe care o prezenta i-ar fi fost pusă la îndoială. Cota sa de popularitate a crescut din nou, de această dată într-un moment dificil în familia Sinclair - Strauss-Kahn, în 2011. Ea s-a aflat tot timpul alături de DSK, cel de-al doilea soţ al său, în timpul investigaţiei din SUA privind acuzaţiile de agresiune sexuală. Recent, DSK a mai fost acuzat că a abuzat sexual, în 2002, o tânără jurnalistă din Franţa. În luna noiembrie, cei doi soţi au dat în judecată mai mulţi jurnalişti francezi după ce aceştia au scris despre un alt scandal sexual în care numele lui DSK apărea într-o reţea de prostituţie.

"Neg oricui dreptul de a ne judeca relaţia" Conform France24.com, anunţul de ieri, prin care Anne Sinclair este numită, oficial, la conducerea "The Huffington Post" a fost urmat de un val de critici. Se pare că soţul ei este pe cale să-i pună din nou în umbră cariera, de această dată din cauza scandalului din 2011. Feministele din Franţa s-au unit împotriva lui Annei Sinclair, pe motiv că aceasta îşi protejează soţul căzut în disgraţie. Ca replică la aceste acuzaţii, Anne Sinclair a declarat într-un interviu publicat ieri de Elle Magazine că "nimeni nu poate şti ce este în spatele unei relaţii şi neg oricui dreptul de a ne judeca relaţia. Mă simt bine cu deciziile luate, cu acţiunile mele. Le-am făcut independent".

Referitor la numirea ei în fruntea ediţiei franceze a publicaţiei "The Huffington Post", Anne Sinclair a precizat că este încântată că-şi poate relua cariera. "Sunt plină de euforie că pot lua parte la ceva  nou. Nu sunt nici sfântă, nici victimă".

Ne puteți urmări și pe Google News