Fiul şefului AVAS, condamnat la închisoare pentru deţinere de droguri

Fiul şefului AVAS, condamnat la închisoare pentru deţinere de droguri

Andrei Aurel Popa, fiul şefului AVAS Aurelian Popa, va face 3 ani şi 6 luni de închisoare pentru deţinere de droguri pentru consum propriu. Instanţa a decis însă achitarea pentru acuzaţia de trafic. Decizia judecătorilor de la Tribunalul Bucureşti a fost luată ieri.

Judecătorii au stabilit o pedeapsă de 6 luni de închisoare, însă, fiul şefului Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului mai avea, din 2009, o condamnare de trei ani cu suspendare, pentru trafic de droguri, în urma unei decizii definitive a Curţii de Apel Constanţa, anunţă RTV. Judecătorii de la Tribunalul Bucureşti a decis ca cele două pedepse să fie executate în totalitate. Pentru decizia de ieri, fiul şefului AVAS poate face apel. Însă, dacă se decide o condamnare definitivă, tânărul de 28 de ani va sta în închisoare trei ani şi jumătate.

Andrei Aurel Popa a fost prins în flagrant, în august 2011, în timp ce făcea o tranzacţie de canbis. Câteva zile mai târziu, a fost trimis în judecată pentru trafic şi deţinere de droguri de risc.

Persoana de la care a cumpărat drogurile, Elias Popescu, a fost şi el arestat şi acuzat de trafic de droguri. Însă, pentru el, instanţa a decis o pedeapsă de trei ani cu suspendare sub supraveghere.

Ne puteți urmări și pe Google News