Bebeluşul de o lună, violat şi bătut până când inima i s-a oprit, s-a recuperat miraculos

Bebeluşul de o lună, violat şi bătut până când inima i s-a oprit, s-a recuperat miraculos

Medicii britanici sunt uimiti şi revenirea miraculoasă a unui bebeluş de numai o lună. Băieţelul din Gravesend (sud-estul Marii Britanii) a fost internat în stare foarte gravă, la începutul lunii decembrie. Avea toate coastele, clavicula şi unul dintre braţe rupte, iar ambii plămâni erau perforaţi. S-au observat şi răni care indicau un abuz sexual. Din cauza şocului, inima copilului s-a oprit pentru câteva secunde, dar a fost adus înapoi la viaţă de medicii de la King's College Hospital, din Londra.

După zile întregi petrecute la Terapie Intensivă şi după o spitalizare de aproape cinci săptămâni, bebeluşul a fost externat şi dat în grija unei familii adoptive. Medicii care s-au ocupat de acest caz au precizat că sunt uimiţi că micuţul a reuşit să supravieţuiască rănilor atât de severe, la o vârstă atât de fragedă.

Unul dintre cele mai grave cazuri de abuz din Marea Britanie

Pe 1 decembrie 2011, poliţia a răspuns unui apel de urgenţă la o locuinţă din oraşul Gravesend. Ajunşi la faţa locului au descoperit un bebeluş de numai o lună bătut atât de rău încât au crezut că nu va supravieţui până la spital. Nici măcar asistenţii sociali, obişnuiţi cu situaţiile de abuz asupra copiilor, nu se mai întâlniseră cu un caz atât de grav, relatează publicaţia gravesendreporter.co.uk.

Ne puteți urmări și pe Google News

În momentul atacului, în locuinţa respectivă se aflau un bărbat de 35 de ani şi o femeie de 33 de ani. Ambii au fost arestaţi, dar au ieşit din arest, pe 8 decembrie, după ce şi-au plătit cauţiunea.

Despre drama bebeluşului au aflat, în scurt timp, şi locuitorii din oraş. Nemulţumiţi de eliberarea celor doi, au atacat locuinţa în care se presupunea că stăteau cei doi adulţi. Poliţia a făcut apel la calm după ce, pe reţelele de socializare au început să circule ameninţări la adresa celor două persoane. Casei din Gravesend a devenit un loc de pelerinaj pentru locuitorii care au aprins zeci de lumânări şi au au depus flori şi jucării.