De ce l-au jelit nord-corenii pe Kim Jong-il

De ce l-au jelit nord-corenii pe Kim Jong-il

Bocetele disperate ale nord-coreenilor de după anunțul privind decesul liderului lor, Kim Jong-il, au o explicație. Conform unui ziar sud-coreean, autoritățile comuniste de la Phenian i-au amenințat pe cei care nu participă la sesiunile de bocete organizate că vor primi condamnări în lagăre de muncă.

Decizia de a-i condamna pe cei care nu plâng public la funeraliile lui Kim Jong -il a fost luată de așa-numitul tribunal al poporului, scrie ziarul ”Daily NK”, citat de agenția Ria Novosti. Aceeași sursă susține că acest tribunal a hotărât și că nord-corenii care „nu aveau lacrimi reale” în timp ce îl jeleau pe liderul lor riscă să ajungă în lagăre de reeducare.

Kim Jong-il a murit la 17 decembrie, la 69 de ani, în urma unui atac de cord. Agenția nord-coreeană de stat, KCNA, acuză ziarul ”Daily NK” de faptul că duce o campanie ”de defăimare” a Phenianului.

Pe de altă parte, agenţia KCNA a informat că moartea lui Kim Jong-il a fost marcată de scăderea drastică a temperaturilor, de "urşi în doliu" şi  de apariţia unor stoluri de coțofene.

Ne puteți urmări și pe Google News