Înlocuitorul lui Steve Jobs, cel mai bine plătit CEO din America

Înlocuitorul lui Steve Jobs, cel mai bine plătit CEO din America

Tim Cook, cel care i-a luat locul în fruntea companiei Apple lui Steva Jobs, a primit un pachet de acţiuni în valoare de aproape 400 milioane de dolari, cea mai mare recompensă în acţiuni acordată de o companie în ultimul deceniu, transmite Reuters.

Directorul general al Apple mai beneficiază și de un salariu şi un bonus de performanţă, de 900.000 de dolari fiecare, la care se adaugă 16.520 de dolari de pe urma contribuţiei companiei la un fond de pensii de tip 401(k) şi o asigurare de viaţă plătită de companie. Spre deosebire de acesta, Steve Jobs avea un salariu anual de 1 dolar, însă deținea aproximativ 5,5 milioane acţiuni în valoare de 2,3 miliarde de dolari în prezent. Steve Jobs a murit de cancer anul trecut.

Recompensa primită de Tim Cook se datorează modalității în care acesta agestionat afacerile în perioada în care Steve Jobs a fost în concediu medical. ”Boardul consideră păstrarea lui în calitatea de CEO ca fiind una critică pentru succesul şi tranziţia lină la un nou lider. Recompensa este văzută ca o stimulent pe termen lung”, se arată într-un comunicat de presă.

Recompensa acordată lui Tim Cook este mult peste cea de care a beneficiat directorul general de la Viacom Inc., Philippe Dauman, cel care în 2010 a ocupat poziţia de lider în topul celor mai bine plăţi CEO cu un pachet de 84,5 milioane de dolari, bazat pe un nou contract care include acţiuni şi opţiuni de achiziţii de acţiuni, informează Agerpres.

Ne puteți urmări și pe Google News