Un chinez a atacat cu cocteil Molotov ambasada Japoniei din Seul pentru a-și răzbuna bunica

Un chinez a atacat cu cocteil Molotov ambasada Japoniei din Seul pentru a-și răzbuna bunica

Un chinez arestat astăzi de poliția sud-coreeană a explicat că a aruncat cu cocteiluri Molotov în ambasada Japoniei la Seul deoarece bunica lui a fost forțată să se prostitueze pentru forțele de ocupație japoneze în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, informează AFP.

Bărbatul, în vârstă de 38 de ani, a aruncat patru cocteiluri Molotov azi dimineață în direcția reprezentanței diplomatice japoneze în capitala sud-coreeană, atingând pereți exteriori ai clădirii, a explicat un anchetator.

'Suspectul a fost arestat imediat. Ancheta este în curs pentru a determina cauzele gestului sãu', a declarat sursa citată, precizând că incidentul nu a fãcut victime.

Bãrbatul este originar din provincia Guangzhou, sudul Chinei. El a intrat în Coreea de Sud în decembrie, via Japonia, cu viză turistică. Potrivit agenției de presă sud-coreene, suspectul a relatat ca bunica lui a fost 'damă de companie', referindu-se la femeile care au fost folosite ca sclave sexuale ale soldaților japonezi în 1939-45.

Ne puteți urmări și pe Google News

Istoricii apreciazã la 200.000 numãrul femeilor care au fost obligate sã se prostitueze în bordeluri militare ale campaniei japoneze în China, Coreea și în Filipine. Japonia a prezentat scuze pentru crimele comise de armata sa împotriva femeilor, dar neagã orice responsabilitate oficială în privința bordelurilor militare.