Răspunsul lui Kim Jong un pentru SUA și Coreea de Sud

Răspunsul lui Kim Jong un pentru SUA și Coreea de Sud

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a supervizat sâmbătă testarea unui „lansator de rachete multiplu la scară largă”, a informat anunțat agenţia nord-coreeană ACT.

Liderul nord-coreean a declarat, după test, că acest sistem „nou dezvoltat” este „o mare armă”. El şi-a exprimat „marea sa apreciere” faţă de oamenii de ştiinţă care au proiectat-o şi construit-o, a indicat ACTC, preluată de Agerpres.

Acest test, precum și cel anterior, cu rachete balistice cu rază scurtă de acțiune, a fost monitorizat de Statul major interarme din Coreea de Sud. „Testul a arătat că toate detaliile tactice şi tehnologice ale sistemului au îndeplinit corect standardele care au fost stabilite”, potrivit ACTC.

Kim Jong Un a declarat că țara sa trebuie să continue să consolideze dezvoltarea armelor „pentru a combate cu hotărâre ameninţările militare şi presiunea crescândă din partea forţelor ostile”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Testul de sâmbătă a fost cel mai recent dintr-o serie de teste cu rachete cu rază scurtă de acţiune efectuate în august de Coreea de Nord, pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de manevrele militare comune efectuate de forţele sud-coreene şi americane, care s-au încheiat recent.