Finala pentru şefia PNL: Alina Gorghiu vs Ludovic Orban

Finala pentru şefia PNL: Alina Gorghiu vs Ludovic Orban

Biroul Politic Naţional al vechiului Partid Naţional Liberal, în cadrul căruia va fi ales preşedintele formaţiunii, care va fi copreşedintele noului PNL, se reuneşte joi la Palatul Parlamentului. Şefia liberalilor se va dispuat între deputaţii alina Gorghiu şi Ludovic Orban, după ce Teodor Atanasiu s-a retras din cursă ieri seară.

Pentru această funcţie, care va deveni vacantă prin retragerea lui Klaus Iohannis, ales preşedinte al României, pot candida vicepreşedinţii PNL.

Ludovic Orban şi-a anunţat intenţia de a candida la preşedinţia partidului, respectiv pentru postul de copreşedinte al noului PNL. El a precizat că fostul preşedinte al PNL, Crin Antonescu, sprijină candidatura sa.

Prim-vicepreşedintele liberal Teodor Atanasiu a anunţat, miercuri, că a propus-o pe Alina Gorghiu la şefia PNL.

Ne puteți urmări și pe Google News

Senatorul a anunţat că nu va mai candida pentru funcţia de copreşedinte al noului PNL şi că i-a solicitat să facă acelaşi lucru, cerându-i un ''gest de solidaritate'', lui Ludovic Orban.

''Domnul Ludovic Orban n-a fost în consens cu mine, a rămas să o contracandideze mâine (joi - n.r.) pe Alina Gorghiu. În schimb mă bucur că am reuşit să obţin sprijinul preşedintelui în funcţie al PNL, al domnului Klaus Iohannis, pentru această candidatură. I-am solicitat să ne spună foarte clar dacă o susţine pe Alina Gorghiu, propunerea pe care am făcut-o, având în vedere că iniţial mi-am depus candidatura cu susţinerea dânsului. Ne-a spus foarte clar tuturor că o susţine. Şi-a exprimat susţinerea. Cred că e suficient acest lucru. Astăzi Klaus Iohannis se bucură de o popularitate imensă nu numai în rândul electoratului din România, ci şi în interiorul PNL şi cred că mesajul a fost suficient de clar'', a precizat Atanasiu.