Șef din ANSVSA, anchetat pentru falsificarea de documente privin exportul de vaci în UE. El rămâne în arest pentru 30 de zile

Șef din ANSVSA, anchetat pentru falsificarea de documente privin exportul de vaci în UE. El rămâne în arest pentru 30 de zile

Potrivit gazetadecluj.ro, procurorii cerceteaza faptul că mai mulți șefi de la ANSVSA au falsificat niște documente legate de starea de sănătate a unor vite, care au fost exportate în Uniunea Europeana, iar acest lucru ar putea pune în pericol exporturile de bovine ale României în UE. Cristian Duicu, director General al Direcţiei Generale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor din cadrul Autorităţii Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), rămâne în arest pentru încă 30 de zile.

Cristian Duicu a fost arestat pe 31 octombrie, după ce a fost audiat la Parchetul General, fiind acuzat pentru fapte care pun în pericol siguranța națională, respectiv posibilitatea României de a continua exporturile de carne în Uniunea Europeana, potrivit gazetadecluj.ro. Nicolae Pivariu, șeful DSV Cluj, este pus sub control judiciar în același dosar. Procurorii instrumenteaza acest dosar după ce procurorii de la Parchetul Bistrița au dat neînceperea urmăririi penale în cadrul aceleiași spețe. De altfel, potrivit unor surse din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, mai mulți șefi ai DSV din zona de Nord-Vest sunt cercetați în același dosar.

Nicolae Pivariu este anchetat și în cazul rețelei care a adus în România sute de tone de carne stricată, despre care Evenimentul zilei a relatat pe larg, în campania ”Mafia cărnii stricate” .

 

Ne puteți urmări și pe Google News