AFLĂ secretul lui Chef Hausmann. FRIPTURA PE PIATRĂ

AFLĂ secretul lui Chef Hausmann. FRIPTURA PE PIATRĂ

Chef Jakob Hausmann, maestru în artă culinară, este elvețianul care s-a născut cu pasiunea pentru gătit . Este în România de 21 de ani, tot de atunci inovează bucătaria şi aduce reţete uimitoare.

”Am venit în România de mai bine de 20 de ani și vă pot spune că sunt încă «vrăjit» de această țară minunată. Iar faptul că pot să împărtășesc din vasta mea experiență gastronomică, acumulată de-a lungul timpului, cu oaspeții care-mi calcă pragul restaurantului Mica Elveţie, fie ei români sau străini, mă face să cred că rețetele mele au succes tocmai datorită sosurilor speciale pe care le folosesc, a aranjamentelor deosebite, dar și a pasiunii cu care le pregătesc. Le numesc rețete cu suflet”, spune Chef Hausmann.

Secretul din bucătărie

Despre inovaţii şi reţete uimtoare îşi dezvălui secretul,,Friptura pe piatra este specialitatea mea. Am adus asta in Romania acum peste 14 ani si cred ca vreo 20 de restaurante au incercat sa mă copieze si doar un restaurant al unui hotel au reusit sa se apropie. Din pacate nu le merge afacerea. Nu e vorba doar de piatra sau de carne, e mai mult despre sos, despre aranjament, despre respect si instrumentele necesare care contribuie la secretul meu. E ca atunci cand mergi in vacanta si bei un vin bun: daca il iei cu tine acasa nu mai are acelasi gust. De aceea, atunci cand mananci o specialitate elvetiana din mana unui bucatar roman, nu e ca atunci cand e facuta de unul nativ elvetian.”.

Rămâne realist refertior la preţuri ,,La restaruantul meu, Mica Elveţie, locaţia din Centrul Vechi, am schimbat si preturile: le-am scazut cu 30%, ceea ce inseamna ca poti manca la noi sub 100 de lei fara probleme. O salata, un piept de pui pe piatra, un pahar de apa sub 40 de lei, daca vrei si desert ajunge la 50-55 lei de persoana. Nu e vorba de zgârcenie, ci vreau să ofer tuturor posibilitatea de a manca ceva facut de mine.Desigur, specialitatile elveţiene (friptura de vita pe piatra, fondue-ul) sunt scumpe pentru că sunt aduse de acolo (muşchiul de vită pentru piatră costă 40 de euro/kg) şi ca aperitiv branzeturi si desert, te duce pana la 100-120 de euro de persoană.”

Pentru că este realist, talentat şi o gazdă excelentă Chef-ul a devenit o figură cunoscută în România. Jakob este şi autorul a patru cărti de bucate, colaborator pentru reviste culinare şi om de televiziune.