Elena Udrea: PMP va susţine moţiunea împotriva Guvernului Ponta

Elena Udrea: PMP va susţine moţiunea împotriva Guvernului Ponta

Preşedintele PMP, Elena Udrea, candidat la alegerile prezidenţiale, a anunţat, luni, că partidul său va susţine moţiunea de cenzură pe care opoziţia parlamentară o va depune împotriva Ordonanţei Guvernului care permite primarilor să treacă de la un partid la altul.

Elena Udrea a declarat, într-o conferinţă de presă susţinută alături de Emil Boc (PDL), că ordonanţa respectivă este o păcăleală pentru primari.

"Vom susţine acea moţiunea de cenzură, pentru că este o păcăleală a acestui guvern, a domnului Ponta şi a PSD, această ordonanţă. Scopul este acela de a obţine voturi de la primari, păcălindu-i pe aceştia că vor primi fonduri pentru proiectele lor", a spus Elena Udrea, ea adăugând că primarii nu vor primi însă banii care li se promit, citată de Agerpres.

Aceasta a mai spus că ordonanţa respectivă reprezintă o acţiune electorală. 'Este o acţiune strict electorală, şi mincinoasă, şi ipocrită, şi populistă, şi demagogică. Tocmai de aceea vom susţine moţiunea de cenzură pe acest subiect', a conchis Elena Udrea.

Ne puteți urmări și pe Google News

Alianţa Creştin Liberală (ACL) va iniţia moţiune de cenzură pe tema încercărilor Guvernului de a pregăti fraudarea alegerilor, a anunţat, luni, copreşedintele ACL, Klaus Iohannis.

"Am lămurit foarte clar pe ce temă se va axa moţiunea de cenzură. Noi am considerat că cel mai îngrijorător complex de teme din această perioadă se constituie din încercările Guvernului Ponta de a pregăti o posibilă fraudare a alegerilor - OUG 45 de pregătire a alegerilor, OUG de legalizare a traseismului politic în administraţia publică locală. Toate aceste demersuri trebuie sancţionate şi moţiunea de cenzură care va fi pregătită de specialiştii noştri în perioada imediat următoare se va axa pe acest domeniu", a spus Klaus Iohannis, într-o conferinţă de presă comună cu preşedintele PDL, Vasile Blaga, citat de Agerpres.