INCREDIBIL. Patru COPII MICI, ABANDONAȚI în spatele Catedralei

INCREDIBIL. Patru COPII MICI, ABANDONAȚI în spatele Catedralei

Patru bebeluși au fost abandonați, noaptea trecută, în spatele Catedralei Mitropolitane din Timișoara. Nimeni nu știe cine a făcut acest gest. Poliția caută cu disperare rudele copiilor.

Doi tineri au găsit aruncați în spatele unor panouri de pe Podul Traian din Timișoara, patru copii cu vârste cuprinse cel mai probabil între 1 și 4 ani. Micuții fuseseră aruncați în stradă și lăsați să moară. Tinerii erau în trecere lângă Catedrala Mitropolitană din Timișoara, când au auzit mai multe voci de copii plângând,  în spatele unor panouri de afișaj montate de primărie. S-au uitat, iar în acel moment au fost îngroziți. În iarbă zăceau patru bebeluși, unul plângând în hohote. Erau murdari, îmbrăcați subțire și tremurau de frig. În jurul lor, nu se vedea niciun adult. Unul din tineri a sunat de urgență la 112, iar în zonă a sosit un echipaj al ambulanței, dar și polițiștii de la Secția 3. Cei mici au fost duși la Spitalul de Copii ”Louis Țurcanu”. ”Abandonul familial este o chestiune penală. Din investigațiile făcute a rezultat că copiii nu au fost bătuți. Sunt însă plini de mușcături de țânțari. În acest moment ei sunt bine, la spital”, a declarat medicul Mihai Gafencu.

Maria, Alin, Gigi și Andrei au simțit, luni dimineață, în sfârșit căldura unui cămin. Ei sunt internația la secția de Pediatrie IV a Spitalului de Copii, au primit jucării și lapte.

”Copii nu sunt de etnie rromă și nu prezintă nume de abuz. În prezent facem investigații pentru a da de părinții lor sau de cine i-a abandonat. Persoanei respective i va face dosar penal pentru abandon de familie, infracțiune care, potrivit Codului Penal, se pedeapește cu închisoare de la 6 luni la trei ani sau amendă”, a declarant Ionuț Bocancea, ofițerul de presă al Poliției Timiș.

Ne puteți urmări și pe Google News