Grădina Senzorială, unică în România! Locuitorii unui oraș din țara noastră pot merge desculți printre plante aromatice

Grădina Senzorială, unică în România! Locuitorii unui oraș din țara noastră pot merge desculți printre plante aromatice

Amatorii de plimbări prin iarbă, desculţi şi înconjuraţi de mirosul plantelor, au ocazia să trăiască această experienţă la Grădina Senzorială din cadrul Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii din Galați, inaugurată vineri. Spațiul este unic în România.

Grădina Senzorială se doreşte a fi un spaţiu public urban de relaxare. Cu o întindere de 750 de metri pătraţi, cuprinde o alee terapeutică, unde pot fi descoperite senzaţii noi păşind peste iarbă, pietriş, fân, cărămizi sau nisip, alei de acces, cinci grădini verticale cu plante aromatice, cinci alveole cu plante aromatice şi două spaţii de relaxare cu bănci.  

„La Grădina Senzorială, încercăm să prezentăm altfel plantele decât în celelalte sectoare. Adică publicul vizitator, sub îndrumarea unor ghizi pe care noi îi instruim, se apropie mai mult de natură. Va identifica plante care pot fi analizate din punct de vedere al mirosului. În plus, venim şi cu o alee terapeutică – o alee care nu face altceva decât să ne întoarcă un pic în timp. Cei mai în vârstă ştiu lucrul acesta, când la bunici mergeam în picioarele goale şi simţeam ceva – e vorba de nişte senzaţii”, a declarat, pentru Viața Liberă, Paul Lupoae, şeful secţie Grădina Botanică a Complexului Muzeal.

Cei care doresc să ia parte la activităţile din Grădina Senzorială vor fi îndrumaţi de ghizi cu ajutorul cărora vor pătrunde în lumea plantelor legaţi la ochi, apoi li se vor oferi plante aromatice pe care să le pipăie, să le miroasă sau să le guste. Grădina Senzorială poate fi vizitată de toţi cei care vin la Grădina Botanică, dar participarea la activităţi se face doar pe bază de programare, pe adresa programari.gradinasenzoriala@gmail.com.

Ne puteți urmări și pe Google News