ÎNVĂŢĂTOR cercetat pentru VIOL, după ce ar fi abuzat de un elev în vârstă de 10 ani cu care făcea meditații la matematică

ÎNVĂŢĂTOR cercetat pentru VIOL, după ce ar fi abuzat de un elev în vârstă de 10 ani cu care făcea meditații la matematică

Un învăţător în vârstă de 59 de ani, din localitatea băcăuană Găiceana, este cercetat penal de către poliţişti sub acuzaţia de viol, după ce ar fi fost implicat într-o acţiune cu tentă sexuală în locuinţa sa cu un elev în vârstă de zece ani, pe care îl pregătea în particular la matematică.

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Bacău, cercetările în acest caz au fost începute în urma plângerii depuse la Poliţie de către mama copilului, care a reclamat faptul că fiul său ar fi fost implicat într-o activitate cu tentă sexuală în locuinţa învăţătorului din Găiceana.

În fapt, bărbatul de 59 de ani l-ar fi obligat pe elev, care se afla în locuinţa sa pentru a-l pregăti în particular la matematică, să-şi dea pantalonii jos, lucru pe care l-ar fi făcut şi cadrul didactic, pentru ca apoi să-şi poată compara organele genitale.

"În acest caz, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de viol, urmând a se stabili veridicitatea celor sesizate şi împrejurările în care a avut loc incidentul, în funcţie de care se va face încadrarea juridică exactă a faptei. Din primele cercetări, s-a constatat că minorul nu prezintă urmele unei agresiuni sexuale", a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Bacău, Narcisa Butnaru.

Ne puteți urmări și pe Google News

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Bacău a anunţat că învăţătorul din Găiceana va fi dat afară din învăţământ dacă poliţiştii vor constata că cele reclamate sunt reale.

"Incidentul aflat în ancheta Poliţiei s-a petrecut în afara programului şcolar, şi nu în incinta unităţii de învăţământ. În momentul în care Poliţia va definitiva cercetările, vom lua măsurile administrative care se impun. Dacă cele sesizate se vor dovedi a fi reale, sancţiunea aplicată învăţătorului va fi maximă, respectiv desfacerea contractului de muncă", a precizat inspectorul general al ISJ Bacău, Theodora Şotcan.

Învăţătorul din Găiceana este necăsătorit şi nu are copii, lucrând în învăţământ la şcoala din localitate de peste 30 de ani.