Separatiștii din Harkov nu vor organiza un REFERENDUM, duminică, pentru independența față de UCRAINA

Separatiștii din Harkov nu vor organiza un REFERENDUM, duminică, pentru independența față de UCRAINA

Separatiștii pro-ruși din regiunea ucraineană Harkov au decis să amâne referendumul pentru independență care era programat pentru duminică, a relatat Ukrinform, citând presa locală.

"Nu suntem pregătiți să susținem referendumul la 11 mai. Nu am căzut de acord asupra unor chestiuni care să fie comune pentru Harkov, Lugansk și Donețk. Din nefericire, am fost divizați (în privința formulării). De aceea am luat decizia de a nu mai organiza un referendum la 11 mai", a declarat liderul mișcării proseparatiste Sud-Est, Iuri Apuhtin, potrivit postului de radio Vocea Rusiei, citat de Agerpres.

El afirmase anterior că activiștii din Harkov își doresc să voteze la referendumul de duminică, alături de regiunile Donețk și Lugansk.

Militanții separatiști pro-ruși din regiunile Donețk și Luhansk au anunțat, joi, că nu vor amâna referendumul din 11 mai privind independența regiunii față de Ucraina, după ce președintele rus Vladimir Putin lansase un apel, cu o zi înainte, pentru amânarea acestui plebiscit, pentru a da șansa unui dialog cu autoritățile de la Kiev. 

Ne puteți urmări și pe Google News