Avionul Malaysia Airlines dispărut. Autorităţile nu au detectat niciun semnal acustic de două zile

Avionul Malaysia Airlines dispărut. Autorităţile nu au detectat niciun semnal acustic de două zile

Căutarea avionului malaezian care a dispărut pe 8 martie a intrat în cea de-a 37-a zi, fără ca vreun semnal acustic să mai fie detectat de 48 de ore, potrivit Centrului de coordonare a agenţiilor care participă la operaţiuni.

Zona de căutare a fost extinsă pe o suprafaţă de 57.506 de kilometri pătraţi în Oceanul Indian, cu 16.113 de kilometri pătraţi mai mult decât ieri şi la o distanţă de aproximativ 2.200 kilometri de Perth, de unde se coordonează operaţiunile acestui centru, potrivit Agerpres.

În acest moment, avionul Malaysia Airlines este căutat de 11 avioane militare şi unul civil şi 14 nave. Condiţiile meteorologice nu sunt cele mai bune, fiind vânt puternic şi posibilitate de ploi izolate, care vor reduce vizibilitatea la 5 km distanţă, pecum şi valuri de un metru înălţime.

Vineri, premierul australian, Tony Abbott, afirma că echipa este convinsă că a captat semnale ale cutiilor negre şi că până la urmă vor găsi avionul, dar că acest lucru ar putea dura 'mult timp'.

Ne puteți urmări și pe Google News

Avionul Malaysia Airlines cu 239 de persoane la bord a dispărut pe 8 martie de pe radare. Premierul malaezian a anunţat după căutări îndelungate că "zborul s-a sfârşit în sudul Oceanului Pacific".