Ianukovici cere organizarea unui referendum în toate regiunile Ucrainei

Ianukovici cere organizarea unui referendum în toate regiunile Ucrainei

Fostul preşedinte ucrainean Viktor Ianukovici, destituit în februarie, a îndemnat vineri la organizarea câte unui referendum în fiecare regiune din Ucraina în vederea determinării statutului acestora, potrivit agenţiei ruse Itar-Tass.

"În calitate de preşedinte îndemn fiecare cetăţean ucrainean rezonabil: nu lăsaţi impostorii să se folosească de voi! Cereţi organizarea unui referendum asupra statutului fiecărei regiuni din Ucraina. Numai referendumuri în toată Ucraina şi nu alegeri anticipate vor putea să stabilizeze situaţia politică şi să apere suveranitatea şi integritatea Ucrainei", a declarat Vicktor Ianukovici, potrivit agenției Itar-Tass.

El a cerut să fie "radiat" din Partidul Regiunilor, al cărui preşedinte era. Formaţiunea urmează să se reunească sâmbătă pentru a-şi defini strategia în alegerile prezidenţiale anticipate programate pentru 25 mai. Partidul a recunoscut că are nevoie de o remaniere completă şi şi-a exprimat intenţia de a participa la alegeri. Apelul lansat de Ianukovici, despre care se spune că ar locui la periferia Moscovei, vine în contextul în care Crimeea a votat, într-un referendum, alipirea peninsulei la Rusia.

Ne puteți urmări și pe Google News