România va face parte dintr-un grup regional de reacţie în situaţii de criză alături de Bulgaria, Grecia, Cipru şi Israel

România va face parte dintr-un grup regional de reacţie în situaţii de criză alături de Bulgaria, Grecia, Cipru şi Israel

România, Bulgaria, Grecia, Cipru şi Israel vor forma un grup regional de reacţie în situaţii de criză. Acest grup va consolida cooperarea între cele cinci ţări în cazurile de provocări la adresa securităţii, inclusiv în situaţii de presiune migratorie crescută, se arată într-un comunicat de presă.

Subiectul a fost discutat joi la Sofia de preşedintele bulgar Rosen Plevneliev şi ministrul de externe al statului Israel, Avigdor Lieberman, transmite Agerpres.

La Sofia, Lieberman a fost primit şi de premierul Plamen Oreşarski. Acesta din urmă a sugerat că investiţiile israeliene ar putea contribui la reindustrializarea Bulgariei pe care şi-a propus-o guvernul său. La rândul său, şeful diplomaţiei israeliene a propus crearea unei strategii pentru încurajarea cooperării economice între cele două ţări.

La întâlnirea cu omologul său bulgar, Lieberman a subliniat relaţiile politice foarte bune între cele două ţări şi cooperarea în domeniul securităţii, adăugând că în prezent cea mai mare provocare constă în intensificarea cooperării economice. În acelaşi timp, Israelul va continua să ajute Bulgaria în ancheta atentatului de la Burgas din 2012 în care şi-au pierdut viaţa cinci turişti israelieni şi un şofer bulgar. TOP 3 RECOMANDĂRI EVZ.RO:

  • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. PSD are la europarlamentare și un candidat independent: Mircea Diaconu
  • Şpaga cerută de şefa ARR: un televizor fără telecomandă
  • Sexgate cu hărţuire la Prestaţii Sociale

TOP 3 ARTICOLE POPULARE:

  • Miraculos pentru 73 de pacienţi. TRATAMENTUL care i-a scăpat complet de dureri
  • Ei sunt pregăţi pentru cantităţi mari de marijuana. Ce urmează
  • Curcubeul lichid". Imagini uimitoare cu râul în cinci culori| GALERIE FOTO

Ne puteți urmări și pe Google News