Diplomat american: SUA pregătesc exerciţii militare în Polonia, la care ar putea participa și România

Diplomat american: SUA pregătesc exerciţii militare în Polonia, la care ar putea participa și România

Statele Unite pregătesc exerciţii militare în Polonia, la care ar putea să participe Cehia, Ungaria, Slovacia, România, Bulgaria şi statele baltice, a anunţat vineri ambasadorul american la Varşovia Stephen Mull, potrivit unui post privat polonez de radio, citat de Reuters.

"Statele Unite pregătesc exerciţii militare de amploare la baza (aeriană) Lask", în partea centrală a Poloniei, afirmă ambasadorul, citat într-un comunicat trimis prin e-mail postului polonez privat Radio Zet. Potrivit Reuters, preluat de Mediafax, diplomatul american nu a precizat data la care vor avea loc aceste exerciții.    Anterior, Franţa a "suspendat cea mai mare parte a activităţilor în domeniul cooperării militare cu Rusia", a declarat ministrul francez al Apărării Jean-Yves Le Drian la Tallin, în cadrul unui scurt turneu în statele baltice şi Polonia, în contextul crizei ucrainene. Venit în statele baltice cu scopul de a le asigura "de solidaritatea Franţei" şi membrilor NATO, Le Drian a declarat că criza ucraineană şi "anexarea Crimeei" de către Rusia constituie "o ameninţare la adresa păcii şi securităţi în Europa".   Parisul le-a propus statelor baltice să trimită, în baza unei eventuale cereri NATO, patru avioane de luptă care să consolideze, de la începutul lui mai, misiunea NATO însărcinată cu supravegherea spaţiilor aeriene ale acestor state. TOP 3 RECOMANDĂRI EVZ.RO:

  • MANDAT DE ARESTARE. "Excelenţa Sa", Mihail Vlasov, se milogea pentru şpagă şi accepta plata în rate: "Hai, promite-mi că îmi dai banii!"
  • Kievul a dat un ultimatum de 3 ore autorităţilor din Crimeea pentru eliberarea comandantului marinei ucrainene| VIDEO
  • O româncă a dat în judecată Casa Regală a Marii Britanii. Regina Elisabeta II, chemată la Tribunalul Bucureşti

TOP 3 ARTICOLE POPULARE:

  • O actriţă SEXY de la Hollywood, despre un actor român: „L-am CĂLĂRIT ca pe un taur mecanic”. Ce i-a făcut mai exact | VIDEO
  • Caz ingrozitor. MODEL de 19 ani ucis de o boală oribilă. Medicii i-au refuzat un test vital GALERIE FOTO
  • TOP cei mai răi profesori. Este incredibil ce le-au făcut elevilor| GALERIE FOTO

Ne puteți urmări și pe Google News