Scrisoarea emoționantă a unui tânăr roman, dependent de marijuana: "M-am spart în ultimul hal, am lăsat munca şi credeam că toţi au ceva cu mine"

Scrisoarea emoționantă a unui tânăr roman, dependent de marijuana: "M-am spart în ultimul hal, am lăsat munca şi credeam că toţi au ceva cu mine"

Centrul Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Constanţa a încheiat un protocol cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa şi CJRAE, proiectul pilot fiind denumit: Marijuana, un drog periculos. În cadrul conferinţei de presă a fost prezentată scrisoarea impresionantă a unui fost consumator, care a povestit patimile sale.

  • “La început nu am vrut, dar mi s-a oferit gratis. Apoi am zis să bag cot la cot cu ei să... nu ştiu, să nu mă fac de râs. Am fumat câteva jointuri şi m-am spart în ultimul hal. De ce am fumat şi a doua oară dacă prima oară nu mi-a plăcut? Ceva din mine cerea asta şi aici intervine dependenţa. Am ajuns să nu mai refuz când mi se oferea şi chiar ajunsesem să nu mă mai pot abţine.
  • Îmi plăcea, mă simţeam bine, râdeam din orice, uitasem de anumite probleme, totul era frumos. Eram alt om când fumam. Până atunci a fost bine pentru că nu ajunsesem să dau banii pe ele şi îmi spuneam că nici nu o să dau vreodată. Am făcut o pauză pentru că am fost nevoit să plec din acel anturaj, dar soarta a făcut ca peste ceva timp să dau de alt anturaj asemănător, am fost invitat prima oară gratis şi m-am dus, doar ca să intru în anturaj, să fiu în rând cu lumea. Am băgat cot la cot cu ei.
  • A doua zi eram mândru că am fumat şi a doua zi se vorbea numai despre asta. Însă, în gândul meu încă îmi spuneam că nu sunt bune. La un moment dat am fost întrebat dacă am bani să pun pentru a cumpăra iarbă, pentru că ei nu mai au. Şi am pus şi pentru ei. Am luat gramul şi am fumat tot. Aici a început dependenţa de marijuana.
  • Am ajuns treptat să dau toţi banii pe ea, să-mi vând chiar hainele şi ce mai aveam, spunându-mi că oricum nu-mi trebuie. Nu mă mai recunoşteam, ajunsesem să iubesc frunza de marijuana şi nimic nu mă mai interesa. Credeam că toată lumea are ceva cu mine, nu mai dormeam, nu mai ieşeam, stăteam cu prietenii mei şi fumam. Am slăbit în două luni 8 kilograme, m-am lăsat de serviciu...
  • Atunci s-a aprins ceva în mine şi am început să mă documentez despre efectele negative. Aşa am reuşit să-mi las prietenii, iar în momentul de faţă am ajuns să spun în proporţie de 95% că nu sunt bune şi spun asta pentru că mai am momente când aş fuma, mai ales când beau. Concluzia: faceţi ce credeţi că este bine pentru voi şi lăsaţi de o parte sfaturile aşa - zişilor prieteni. Sănătatea e mai importantă. Nu este cool dacă bagi iarbă! Totul se va întoarce împotriva ta, sunt cuvintele unui tânăr care a reuşit să iasă din ghearele ascuţite ale drogurilor."

Scrisoarea a fost publicată de publicația constănțeană Replica Marijuana nu este tratament şi nu se vinde în farmacii Însă, dacă el a putut avea tăria respectivă, există şi minori care ar putea cădea în capcana drogurilor, motiv pentru care Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa şi CJRAE au încheiat un protocol cu Centrul Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Constanţa, în vederea prevenirii şi stopării fenomenului. La nivelul european sunt 3 milioane de consumatori adulţi zilnici de canabis şi, de asemenea, acesta este drogul cel mai încercat de către elevii europeni.

Ne puteți urmări și pe Google News