Metoda “Accidentul” revine în forță: 65.000 de lei aruncați la gunoi. “Lăsaţi banii în pubelă, dacă vreţi să vă scăpăm nepotul!”

Metoda “Accidentul” revine în forță: 65.000 de lei aruncați la gunoi. “Lăsaţi banii în pubelă, dacă vreţi să vă scăpăm nepotul!”

Noi lovituri prin metoda "Accidentul". După ce luni de zile au fost în pauză infracţională, deţinuţii din Penitenciarul de Maximă Siguranţă Galaţi s-au apucat să atace din nou. Trei femei din Brăila au picat în plasa unei reţele de ţepari prin telefon, ele fiind convinse să "arunce" importante sume de bani în pubelele din Parcul Monument şi Grădina Publică.

Două dintre victime au fost păcălite de peste 40.000 de lei, însă suma totală depăşeşte 65.000 de lei, potrivit unor surse judiciare oficiale citate de obiectivbr.ro

Poliţiştii brăileni au reuşit să depisteze şi să reţină o tânără din municipiul Brăila, care a participat, în calitate de complice, la săvârşirea a două infracţiuni de înşelăciune prin telefon, în zilele de 9 şi 10 martie 2014. "Cele două fapte s-au derulat după scenarii aproape identice, iar prejudiciul total se ridică la suma deloc neglijabilă de 40.000 de lei. Victimele, brăilence cu vârste de 53 şi 63 de ani, din municipiu, au fost contactate pe telefonul fix de persoane care s-au recomandat drept rude ale acestora (fiică, respectiv, nepot) şi le-au cerut să le ajute financiar, întrucât au fost implicate în accidente rutiere", a precizat insp. principal Jenel Şogor, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila, potrivit sursei citate.

  • METODA „ACCIDENTUL” este depășită. Escrocii au găsit o nouă cale să-i păcălească pe naivi 

După ce au fost păcălite au anunțat poliția

Afectate emoţional de veştile primite, victimele nu s-au mai gândit să verifice informaţia primită şi, conform instrucţiunilor transmise de apelant, au lăsat în două pubele de gunoi din Parcul Monument şi Grădina Publică, sumele de 22.500, respectiv, 17.500 de lei. Când adevăratele rude, contactate ulterior, le-au infirmat implicarea în vreun accident, cele două femei şi-au dat seama că au fost înşelate şi au sesizat Poliţia.

  • Povestea unei păgubite prin metoda „Accidentul”: „Am dat toți banii din casă!”

În urma cercetărilor efectuate, anchetatorii au stabilit că cel care coordona "afacerea" se afla în spatele gratiilor, respectiv în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Galaţi. Acesta le-a contactat pe cele două victime, iar pentru a le convinge de gravitatea situaţiei a introdus în discuţie şi un aşa-zis avocat. Deţinutul lucra cu persoane aflate în libertate, o brăileancă de 21 de ani fiind cea care a mers pentru a lua banii din coşurile de gunoi.

Victor Aurelian Bucşă dădea ţepe din penitenciar

Potrivit Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila, poliţiştii au identificat şi a treia victimă a înşelăciunii prin metoda "Accidentul", ţepuită pe 4 martie 2014. Procurorii precizează că prejudiciul total cauzat celor trei victime a fost de 6.000 de euro şi 38.500 lei (aproximativ 65.500 lei în toate cele trei cazuri). "Aflat în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Galaţi, suspectul Bucşă Victor Aurelian a indus în eroare trei părţi civile prin intermediul telefonului mobil, folosindu-se de motoda «Accidentul» (...) În vederea ridicării sumelor de bani, suspectul a apelat la cunoştinţe mai vechi, respectiv la suspectul Petre Georgian şi la fosta sa concubină, inculpata Radu Adriana Alina", precizează Biroul de Informare şi Relaţii cu Presa din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila.

Arestare preventivă

Pe 9 şi pe 10 martie 2014, Adriana Alina Radu, de 21 de ani, fosta concubină a lui Bucşă, s-a deplasat la locurile de întâlnire stabilite unde, după ce le-a supravegheat pe două din cele trei brăilence ţepuite, a ridicat din două pubele amplasate în loc public, respectiv Parcul Monument şi Grădina Mare, după plecarea victimelor, suma totală de 40.000 de lei.

Procurorii precizează că de fiecare dată tânăra complice şi-a oprit partea ei, respectiv câte 500 de lei pentru fiecare victimă, iar restul banilor i-a dat unei persoane necunoscute, la indicaţiile lui Victor Bucşă, aflat în Penitenciarul Galaţi.

După ce a fost reţinută, Adriana Alina Radu a fost dusă la Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila, pentru audieri. Concomitent, procurorii au solicitat judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Brăila arestarea preventivă a inculpatei, pentru comiterea a două infracţiuni de complicitate la înşelăciune. Cererea a fost admisă, astfel că tânăra a fost arestată preventiv pentru următoarele 30 de zile.

Ne puteți urmări și pe Google News