MANIFESTAŢIE ÎN FORŢĂ, în Ucraina. Aproximativ 10.000 de proruşi s-au strâns la Doneţk

MANIFESTAŢIE ÎN FORŢĂ, în Ucraina. Aproximativ 10.000 de proruşi s-au strâns la Doneţk

Aproximativ 10.000 de manifestanţi proruşi s-au reunit duminică la Doneţk, într-o nouă manifestaţie de amploare, asfel constrângându-l pe liderul proeuropean Vitali Kliciko să îşi anuleze un miting.

Fostul campion la box, candidat la alegerile prezidenţiale din 25 mai, a explicat că vrea să convingă locuitorii de necesitatea de a "rămâne uniţi" în faţa provocărilor separatiste, relatează AFP.

El a denunţat "spălarea creierelor" de către presa rusă şi un aflux de ruşi acre alimentează manifestaţiile ostile noii puteri de la Kiev.

Susţinătorii ralierii la Moscova au venit în număr mare la prânz în piaţa Lenin, unde s-au reunit cu o zi înainte 2.000 de persoane. Doneţk este capitala Donbas, un bastion minier situat la graniţa cu Rusia, de unde este originar preşedintele demis Viktor Ianukovici. De la fuga sa în Rusia, această regiune este afectată de tensiuni puternice între proruşi şi apărătorii unităţii Ucrainei.

Susţinătorii proruşi au ocupat deja de mai multe zile administraţia regională şi au înălţat drapelul alb-albastru-roşu înainte de a fi evacuaţi de poliţie, joi dimineaţa.