UE adoptă sancțiuni politice împotriva Rusiei și amenință cu cele economice

UE adoptă sancțiuni politice împotriva Rusiei și amenință cu cele economice

Liderii europeni au decis, astăzi, la Bruxelles, să suspende negocierile privind ridicarea vizelor pentru Rusia şi cele privind un nou acord comercial și au avertizat că vor impune sancţiuni suplimentare, inclusiv economice, în cazul în care situaţia continuă să se deterioreze în Ucraina, informează AFP.

La încheierea unui summit extraordinar al UE consacrat situaţiei din Ucraina, preşedintele Consiliului European Herman Van Rompuy a anunţat că liderii europeni au convenit asupra unei strategii de sancţiuni, în trei etape, pentru a forţa Rusia să “negocieze" o ieşire din criza din Ucraina.

Totodată, Herman Van Rompuy a afirmat că Uniunea Europeană consideră “ilegală" decizia parlamentului pro-rus din Crimeea de a cere intrarea republicii în componenţa Federaţiei Ruse.

“Această decizie luată de parlamentul din Crimeea este contrară Constituţiei ucrainene şi, prin urmare, ilegală", a afirmat Van Rompuy. Uniunea Europeană intenţionează să semneze Acordul de asociere cu Ucraina înaintea alegerilor, a mai anunțat Herman Van Rompuy."Rămânem alături de Ucraina şi reiterăm angajamentul european de a semna Acordul de asociere", a explicat Van Rompuy. 

Ne puteți urmări și pe Google News

"Vom semna capitolele politice ale Acordului foarte curând, înaintea alegerilor", a spus liderul UE.