Te-ar putea interesa: Din ce ţări poţi face CUMPĂRĂTURI ONLINE mai ieftin decât în România / VIDEO

Te-ar putea interesa: Din ce ţări poţi face CUMPĂRĂTURI ONLINE mai ieftin decât în România / VIDEO

Potrivit unei analize realizate de PayPal, preţurile produselor vândute de magazinele online din străinătate au continuat să fie mai mici anul trecut, decât cele din magazinele româneşti.

După cum notează yahoo.com., acest lucru a făcut ca românii să cumpere, în perioada 2012-2013, în special din magazine online din Marea Britanie, China, Germania şi Statele Unite.

Mulţi cumpărători

China a devenit una dintre cele mai populare destinaţii pentru achiziţii online pentru români, alăturându-se ca destinaţie pentru shopping online Statelor Unite şi Uniunii Europene. În Europa, magazinele online din Germania şi Marea Britanie continuă să atragă tot mai mulţi cumpărători. Cea mai importantă evoluţie a fost înregistrată de plăţile făcute către magazinele britanice, care au crescut cu 38% în 2013 comparativ cu anul anterior şi de cele destinate magazinelor din China (+28%). Din punct de vedere al plăţilor făcute prin PayPal către magazine electronice de către utilizatorii români, următoarele destinaţii au fost Germania (+25%) şi Statele Unite (18%).

Ne puteți urmări și pe Google News

Must have

Potrivit raportului, românii care fac achiziţii online au acces la cele mai bune preţuri atunci când cumpără din SUA şi Marea Britanie. Electronicele sunt unele dintre produsele cele mai cumpărate online de către români. Atunci când este vorba de gadgeturi, iPad Air 16GB WiFi continuă să fie un produs “must have”, pe care românii îl pot achiziţiona din Statele Unite la un preţ fără costuri adiţionale, incluse cu aproximativ 40% mai mic decât în magazinele româneşti, economisind în jur de 925 lei. Potriviti aceleiaşi analize, atunci când fac achiziţii online din străinătate, cumpărătorii trebuie să ia în calcul posibilitatea existenţei unor taxe suplimentare care se adaugă la preţul produselor cumpărate, cum ar fi taxele vamale sau taxa pe valoare adăugată.

<iframe src="//www.youtube.com/embed/hvkaljGjfEs" width="620" frameborder="0" height="418"></iframe>