Liderii europeni salută eliberarea Iuliei Timoșenko

Liderii europeni salută eliberarea Iuliei Timoșenko

Preşedinţii Comisiei Europene (CE) José Manuel Barroso şi Parlamentului European (PE) Martin Schulz au salutat sâmbătă eliberarea fostului premier ucrainean, Iulia Timoşenko.

"Salut eliberarea (Iuliei) Timoşenko. O justiţie independentă este esenţială pentru o Ucraină democratică", a scris, într-un mesaj postat pe contul de Twitter, preşedintele CE, transmite B1.ro, citând AFP.

"În numele Parlamentului European, salut călduros anunţul eliberării Iuliei Timoşenko", a declarat, la rândul său, preşedintele PE Martin Schulz.

"Anunţarea alegerilor prezidenţiale pentru 25 mai este deosebit de binevenită şi importantă. Schimbarea este în curs în Ucraina", a adăugat el. "Aduc un omagiu manifestanţilor paşnici şi îndemn toată lumea să rămână calmă", a mai spus Schulz.

Totodată, liderul Partidului Popular European Joseph Daul a declarat "După aproape trei ani de încarcerare, nedreaptă şi motivată politic, de către regimul (Viktor) Ianukovici, Iulia Timoşenko este în sfârşit liberă", "În numele PPE, exprim marea noastră uşurare şi bucuria că Iulia Timoşenko este în sfârşit în siguranţă şi alături de apropiaţii săi", a adăugat preşedintele PPE, prima forţa politică în PE şi din care face parte şi partidul fostului premier ucrainean. Și Viviane Reding, comisarul european pentru justiție și drepturi fundamentale, a postat un mesaj pe Twitter, în care precizează că prezența Iuliei Timoșenko în Piața Independenței reprezintă un moment semnificativ pentru Europa și pentru democrație. TOP 3 RECOMANDĂRI EVZ.RO:

  • ATITUDINEA PUTERII. Acţiune ANAF, în prima zi a lui Ponta ca ministru la Finanţe: Sechestru la Evenimentul zilei!
  • Antonescu: Nu mai cred în viitorul USL, nu cred că reuşim să-l luminăm pe Ponta până luni. Îi voi cere categoric demisia
  • Magistraţii se revoltă. Mircea Badea i-a numit criminali!

TOP 3 ARTICOLE POPULARE:

  • Un virgin de 200 de kg şi-a băgat prietena în spital după ce a încercat să facă sex cu ea | VIDEO
  • Fetiţa-lup, drama unui copil de 13 ani | GALERIE FOTO
  • Adolescentă VIOLATĂ de 30 de bărbaţi în şase ore / VIDEO

Ne puteți urmări și pe Google News