Prima declarație a Iuliei Timoșenko după eliberare: "Dictatura s-a prăbuşit mulţumită oamenilor care au ieşit în stradă" | FOTO

Prima declarație a Iuliei Timoșenko după eliberare: "Dictatura s-a prăbuşit mulţumită oamenilor care au ieşit în stradă" | FOTO

Fostul premier ucrainean, Iulia Timoșenko, a părăsit, sâmbătă, spitalul din Harkov unde era deţinută, într-un scaun cu rotile și se îndreaptă spre Piața Independenței din Ucraina pentru a se alătura manifestanților.

"Dictatura s-a prăbuşit" în Ucraina, a spus Iulia Timoşenko, în prima declaraţie după ce a fost eliberată postată pe site-ul partidului său, scrie Mediafax citând AFP. "Dictatura a căzut nu cu ajutorul politicienilor şi diplomaţilor, ci mulţumită oamenilor care au ieşit în stradă, care au reuşit să-şi protejeze familiile şi ţara", a declarat ea.

  • Iulia Timoşenko: Povestea EROINEI Revoluţiei portocalii

Numeroase persoane s-au adunat în fața spitalului din Harkov în așteptarea eliberării Iuliei Timoșenko. La ieșirea din spital, aceasta s-a urcat într-o mașină de teren neagră și le-a facut cu mâna susținătorilor săi. Un apropiat al său a declarat că fostul premier se îndreaptă spre Kiev unde se va alătura mulțimii care îl contestă pe Ianukovici. Discurs în EuroMaidan După ce a aterizat la Kiev, Iulia Timoșenko a depus flori la un memorial de pe strada Gruşevski din Kiev, în drum către Piaţa Independenţei. "Sunteţi eroi, sunteţi cei mai buni din Ucraina!", a declarat Timoşenko aşezată într-un scaun cu rotile în fața celor peste 50.000 de ucrainieni din Piața Independenței din Kiev, unde a fost primită cu aplauze. "Nu am recunoscut Kievul, cu maşini arse, cu baricade, dar este altă Ucraină, Ucraina oamenilor liberi", a afirmat aceasta. „Eroii nu mor”, a fost unul din mesajele lui Timoşenko, potrivit Unimedia.  „Voi nu aveți dreptul să plecați de pe Maidan, până nu se săvârșește tot ceea ce ați cerut. Voi sunteți garanția. Am plâns și m-am rugat pentru cei care au căzut pradă armelor. Ați oferit oamenilor cel mai important lucru. Le-ați dat o țară liberă. Ianukovici trebuie să fie tras la răspundere. Pe voi acum vă crede o Ucraina întreagă. Nu doar Ucraina luptă astăzi pentru viitorul său.  Cele câteva mii de oameni care au stat în fața gloanțelor au protejat viața milioanelor de ucraineni. Eu voi fi garantul vostru pentru ce se va întâmplă în culise. Vă promit că veți cunoaște adevărul",  a declarat Timoşenko în faţa protestatarilor.

  • Mesaj de pe EuroMaidan: ”Vrem să fim liberi de politicieni care lucrează doar pentru ei” | VIDEO

Iulia Timoșenko a fost eliberată după doi ani petrecuți la închisoare. Ea mai avea de stat încă cinci ani după gratii, fiind condamnată pentru abuz de putere. Parlamentul de la Kiev a decis ieri, cu majoritate de voturi, eliberarea fostului premier.

  • FILMUL CONFLICTULUI: Cum a ajuns Ucraina în pragul unui război civil
  • Traian Băsescu îi cere lui Ianukovici să nu ordone reprimarea manifestaţiilor în Ucraina: ”Violenţa va duce, cu certitudine, la escaladarea confruntărilor”
  • Iadul pe pământ: Chipuri arse şi pline de sânge la protestele din Kiev. Imagini dure prezentate în presa internaţională
  • RUSIA: „Să nu se repete scenariul IUGOSLAV în Ucraina”
  • Posibil referendum asupra "celor mai importante probleme" din Ucraina
  • UCRAINA. Aproape 250 de protestatari, amnistiați, după evacuarea sediului Primăriei
  • Moscova: criza din Ucraina a adus relațiile UE-Rusia la momentul lor de adevăr
  • Ucraina, la un pas de sciziune

Ne puteți urmări și pe Google News