Criză la ziarul francez Liberation: directorul şi-a dat demisia

Criză la ziarul francez Liberation: directorul şi-a dat demisia

În plină criză între acţionariat şi corpul redacţional, directorul cotidianului francez Liberation (de stânga), Nicolas Demorand, şi-a anunţat astăzi demisia, într-o interviu acordat ediţiei online a cotidianului Le Monde.

“Am decis să demisionez din funcţia de director şi să părăsesc Liberation", a declarat Nicolas Demorand pentru sursa citată. “Liberation se confruntă de-acum cu o criză deschisă, cristalizez o parte a dezbaterilor şi apreciez că este responsabilitatea mea de director să redau marjele de manevră şi de negociere diferitelor părţi", a mai adăugat Demorand.

El a explicat că, în cei trei ani de când se află la conducerea cotidianului, s-a confruntat cu crize severe, dar că este pentru prima dată când i-a fost foarte clar că trebuie să facă ceva.

În noiembrie, Demorand, a cărui relaţie cu jurnaliştii este extrem de proastă, a făcut obiectul unei moţiuni de neîncredere. Iar duminica trecută, salariaţii cotidianului francez Liberation, aflat în gravă criză financiară, şi-au anunţat intenţia de a se opune unui proiect al acţionarilor care viza îndeosebi transformarea ziarului într-o reţea socială, scrie AFP, preluată de Agerpres.

Ne puteți urmări și pe Google News

Acţionarii cotidianului de stânga, fondat în 1973 de către filosoful Jean-Paul Sartre, dezvăluiseră vinerea trecută un proiect prin care jurnalul urma să devină o reţea socială pe mai multe platforme multimedia cu plată.

Potrivit proiectului, sediul ziarului urma să fie transformat într-un spaţiu cultural. Acest anunţ neaşteptat i-a şocat pe angajaţi, care s-au simţit trădaţi, în condiţiile în care ei negociau de luni de zile un plan de economisire care nu avea nicio legătură cu acest proiect.