AP a retras de pe flux mai multe fotografii prelucrate ale lui Fidel Castro

AP a retras de pe flux mai multe fotografii prelucrate ale lui Fidel Castro

Mai multe fotografii care îl înfăţişează pe liderul de la Hava, Fidel Castro, au fost retrase de pe fluxul foto al agenţiei AP după ce editorii şi-au dat seama că fotografiile fuseseră prelucrate pentru a ascunde detalii care trădau starea de sănătate a fostului preşedinte cubanez.

Şapte poze furnizate de guvernul cubanez au fost modificate pentru a ascunde un dispozitiv auditiv pe care îl purta Fidel Castro.

Imaginile, furnizate de o entitate guvernamentală intitulată Estudios Revolucion, au fost făcute în cursul mai multor întâlniri pe care Fidel Castro le-a avut cu lideri regionali în timpul Summitului Americii Latine şi Caraibilor. Modificările au fost observate după ce agenția americană a obținut setul original de fotografii făcute de Alex Castro, fiul lui Fidel Castro, care le-a trimis direct, fără să mai treacă prin filtrul agenției de propagandă de la Havana.

Agenţia AP a anunţat că examinează acum acurateţea a circa 150 de poze oficiale furnizate de guvernul cubanez în ultimii ani. AP a mai precizat că a informat guvernul de la Havana în legătuă cu decizia luată, dar nu a primit niciun drept la replică.

Ne puteți urmări și pe Google News