Ucraineanul care a vrut să deturneze un avion de linie spre Soci a fost arestat de poliția turcă

Ucraineanul care a vrut să deturneze un avion de linie spre Soci a fost arestat de poliția turcă

Pasagerul ucrainean suspectat de deturnare, ieri, spre Soci (Rusia) a unui avion al companiei turcești Pegasus a fost reținut și forțele speciale turce au preluat controlul asupra aparatului de zbor pe aeroportul Sabiha Gokcen, din Istanbul, a anunțat presa turcă.

După decolarea avionului din Ucraina, pasagerul a amenințat că va detona bomba dacă aparatul, cu 110 pasageri la bord, nu zboară în direcția Soci (Rusia), unde avea loc vineri seară ceremonia de deschiderea Jocurilor Olimpice de Iarnă, potrivit secretarului de stat turc în transporturi, Habib Soluk. Pasagerul a încercat să forțeze ușa care separă locul de pilotaj de restul cabinei. Ca urmare a alertei date de pilot, armata aerului turcă a trimis de urgență un avion de vânătoare F16, care a escortat avionul companiei Pegasus până la Istanbul.

Avionul a aterizat în cursul serii pe aeroportul Sabiha Gokcen din Istanbul, pe malul asiatic al metropolei turce, unde a fost încercuit de forțele de ordine.

Unitățile de intervenție ale poliției antitero turce au verificat imediat aparatul de zbor precum și pasagerii aflați la bord.

Ne puteți urmări și pe Google News