Dan Şova: USL a creat 100.000 de noi locuri de muncă din mai 2012

Dan Şova: USL a creat 100.000 de noi locuri de muncă din mai 2012

Vicepreşedintele PSD, Dan Şova, susţine că USL a creat 100.000 de locuri de muncă de când a preluat guvernarea, în mai 2012. El readuce aminte că ţinta USL este “crearea unui milion de locuri de muncă în timpul guvernării”.

“USL se ține de cuvânt. De la preluarea guvernării, în mai 2012, și până astăzi, aproximativ 100.000 de noi locuri de muncă au fost create. Stabilitatea politică pe care a asigurat-o Guvernul și renunțarea la austeritate ca filosofie de guvernare au făcut posibil acest lucru. (…) Două dintre măsurile anunțate de către premierul Victor Ponta luni, după întâlnirea cu reprezentanții FMI, CE și BM, arată că avem, fără niciun dubiu, un Guvern pro — locuri de muncă. Cu responsabilitate, două dintre solicitările mediului de afaceri, ignorate de guvernarea Băsescu — Boc, au fost asumate de către guvernarea USL. Astfel, de la 1 iulie 2014, Guvernul va scuti impozitarea profitului reinvestit. Firmele vor avea așadar la dispoziție mai multe resurse pentru a se dezvolta, pentru a inova și a crea locuri de muncă. Poate cea mai importantă măsură ține însă de inițiativa Guvernului de a suporta jumătate din valoarea totală a cheltuielilor salariale în cazul firmelor care creează minim 20 locuri de muncă. Această schemă de ajutor de stat arată că, dacă există curaj și responsabilitate, soluții pot fi găsite”, afirmă Şova într-un comunicat de presă. CITIŢI ŞI:

  • Moise Guran, despre măsurătorile ministrului Şova: Ar fi trebuit ca de pe toate drumurile naţionale să se fi dat un strat de zăpadă de cel puţin 35 de centimetri!
  • Dan Şova se laudă: Am obţinut o reducere de peste 7 milioane de euro/km, pentru Autostrada Comarnic-Braşov