Ponta îi transmite lui Crin că nu vrea remaniere. Antonescu: Nu am în buzunar lista celor ce ar trebui schimbați

Ponta îi transmite lui Crin că nu vrea remaniere. Antonescu: Nu am în buzunar lista celor ce ar trebui schimbați

Premierul Victor Ponta este de părere că nu este cazul să facă o remaniere și spune că, dacă va avea loc una, nu miniștrii PSD vor fi schimbați.

UPDATE. Crin Antonescu a spus, în această seară, că nu are nici în minte, nici în buzunar o listă cu miniştrii liberali care ar trebui schimbaţi. "O astfel de listă nu există, nici în mintea mea, nici în buzunarele mele, nici în mintea sau buzunarele altor colegi. Există în politică întotdeauna în orice moment, pentru orice ministru, posibilitatea de a fi schimbat. Nu e o tragedie, nu-i o ruşine, nu-i ceva iremediabil, lucrurile se întâmplă. Am avut foarte recent un eveniment tragic, pe care nimeni nu-l putea bănui cu o zi înainte, pe care nimeni nu-l putea bănui cu trei ore după, şi care a avut iată nişte consecinţe", a spus Crin Antonescu. Cât priveşte existenţa unor eventuale nemulţumiri în teritoriu faţă de miniştrii liberali, Antonescu a spus că PNL a fost întotdeauna un partid exigent. "Eu nu intenţionez aşa ceva (o remaniere - n.r.), dacă mă întrebaţi ca prim-ministru. Dacă mă întrebaţi ca lider al PSD, de la PSD - nu", a răspuns Ponta conform mediafax.ro, întrebat dacă vor mai fi remanieri în Guvern având în vedere că preşedintele PNL, Crin Antonescu, a afirmat că nu exclude acest lucru.

  • Pe urmele lui Stroe. USL pregăteşte o remaniere

De fapt, doi dintre miniștrii PSD - Dan Nica și Rovana Plumb - au planuri la alegerile europarlamentare. Ponta nu vrea însă ca inițiativa unei remanieri să pornească de la liberali. Pe 1 februarie Delegația Permanentă a PNL va propune un înlocuitor pentru Radu Stroe, care a demisionat ieri de la Ministerul de Interne. Antonescu a sugerat că ar mai putea avea loc și alte schimbări la nivelul miniștrilor PNL. Internele, minister important pentru Ponta Până atunci, premierul a transmis public mesajul că trebuie să agreeze și el candidatul propus de PNL la Interne.Procedura este uzuală, dar faptul că premierul a simțit nevoia s-o sublinieze public este intreresant.  "Conducerea PNL va face o propunere, dar, evident, o să discutăm, pentru că este un minister foarte important. Am discutat cu Antonescu să avem săptămâna viitoare şi o discuţie, conform protocolului de funcţionare al USL, însă decizia aparţine conducerii Partidului Naţional Liberal", a spus Ponta. El a precizat că a stabilit deja cu liderul PNL să existe o astfel de discuţie, săptămâna viitoare. Internele sunt într-adevăr importante în organizarea alegerilor, inclusiv pentru că se ocupă de actualizarea listelor electorale și asigură paza urnelor. Radu Stroe a demisionat ieri de la conducerea Ministerului de Interne, ca efect al proastei gestionări a operațiunilor de salvare a victimelor accidentului aviatic din Munții Apuseni. Vicepremierul Gabriel Oprea va asigura interimatul la conducerea ministerului până când PNL va propune un nou ministru. CITIȚI ȘI:

  • EVZ TV: Sociologul Barbu Mateescu: "A face o remaniere acum înseamnă o asumare a incidentului aviatic din Apuseni"
  • Stroe, aterizare forţată din scaunul de ministru
  • Ponta continuă să ceară demiterea conducerii STS, deși propriul control nu a găsit vreo vină a Serviciului în "Tragedia din Apuseni"

Ne puteți urmări și pe Google News