Stelian Tănase, uită-l pe Borges şi fă-ţi treaba!

Stelian Tănase, uită-l pe Borges şi fă-ţi treaba!

M-am bucurat când am aflat că domnul Stelian Tănase a fost numit în fruntea TVR.

În cunosc de 40 de ani şi ştiu că este un om din zona culturii, de care, dacă avem şi bun simţ, trebuie să ne apropiem cu ceva respect. De câteva zile apare prima lui probă de forţă. S-au făcut alegeri pentru Consiliul de Administraţie (2500 lei pe lună) şi salariaţii au votat doi oameni din mijlocul lor.

Aceştia au câştigat primele două locuri detaşat.Ar fi fost primii membrii în C.A. chiar independenţi, chiar desemnaţi prin vot. Pentru că ceilalţi vin pe criterii politice. În TVR este un sistem foarte stufos de alegeri şi de validare a acestora. Am citit toate documentele aferente. Este incredibil, mai complicat decât ar fi alegerile la nivel naţional. Poate din prostie, poate din confuzie, poate pur şi simplu, cei doi Cornel Mihalache şi Cristian Rădulescu, oameni vechi şi apreciaţi în TVR nu au fost validaţi. În acest sens s-au adunat déjà vrafuri de acte.

Contestaţiile lor, procese verbale, alte note anexă, şedinţe şi multe bârfe. S-a acumulat o tensiune inutilă. S-a înţeles, ca pe vremuri, căci mulţi salariaţi TVR sunt de atunci, că votul nu contează, este doar de formă. Când scriu aceste rânduri au loc alte şedinţe şi se scriu alte hârtii. Se dau numere de înregistrare. Cei care participă la aceste evenimente se simt din nou tineri, pentru că este ca acum 30 de ani.

Ne puteți urmări și pe Google News

Doar că în biroul de Preşedinte-Director General nu mai este un activist de partid analfabet. Este un om cu multe cărţi şi cu multă televiziune în spate. El declară că a acceptat (?) această funcţie pentru că s-a luat după Borges, un mare scriitor al lumii, din Argentina, care, la un moment dat a acceptat să fie director al pieţelor, probabil din Buenos Aires. În prezent observ că tace, după regulament. Să spună că nu ştie şi că e ocupat cu altceva, nu merge. Hai, Stelică, eu cred în tine!