Ion Cristoiu: Victor Ponta se va întâlni cu Victoria Nuland!

Ion Cristoiu: Victor Ponta se va întâlni cu Victoria Nuland!

Jurnalistul Ion Cristoiu scrie, pe pagina sa de Facebook, că Victor Ponta se va întâlni cu înaltul oficial american, care soşeşte astăzi la Bucureşti pentru a discuta despre statul de drept, în ciuda afirmaţiilor pe care ministrul de Externe care susţine că agenda premierului nu poate fi modificată deoarece a fost făcută de multă vreme.

Comentariul lui Ion Cristoiu face trimitere la afirmaţia ministrului de Externe, Titus Corlatean, care a atras atenţia că premierul are o agendă foarte încărcată si nu se poate întâlni cu Victoria Nuland, adjunctul Secretarul de stat american John Kerry – şeful diplomaţiei SUA. Pănă la această oră, pe site-ul Guvernului nu există nicio informaţie privind modificarea agendei premierului pentru o eventuală întâlnire dintre Victoria Nuland şi Victor Ponta.  "E agenda pe o face partea americană. Înţeleg că e o întâlnire la Cotroceni. În ceea ce priveşte premierul, am discutat cu domnul prim-ministru de acum două zile, atunci când această vizită a fost anunţată. Programul premierului era făcut de multă vreme, aşa încât, din motive obiective, acel program nu a putut fi schimbat şi am mandatul premierului să pot discuta orice fel de aspect pe care şi partea americană şi partea română le consideră necesare", a declarat, miercuri, Titus Corlăţean. Potrivit lui Ion Cristoiu, informaţia că Victor Ponta nu se va întâlni cu Victoria Nuland, e doar o strategie şi că această întânire va avea loc cu siguranţă. "S-a făcut mare caz în presă de ceea ce s-a numit refuzul premierului Victor Ponta de a se întîlni cu adjunctul secretarului de stat al SUA, Victoria Nuland. Spre deosebire de alți confrați nu mă grăbesc să comentez faptul, deoarece: 1. Victoria Nuland nici n-a sosit în România pentru a putea vorbi de refuzul premierului de a o întîlni. Vom putea vorbi de un refuz doar după ce distinsa va pleca din România fără să se vadă cu Victor Ponta.

2. Informația despre refuz ne-a fost livrată de alte persoane decît Victor Ponta.

3. Chiar dacă se spune acum că o întîlnire nu-i programată, întîlnirea poate avea loc fără nici o problemă. După opinia mea Victor Ponta se va întîlni cu Victoria Nuland. Și nu pentru că –așa cum strigă presa – dacă refuză, va fi chemat la Înalta Poartă de la Washington pentru a fi decapitat politic – ci pentru că ar fi un gest de nepolitețe aberantă. E greu de presupus că un om cu mintea întreagă și-ar permite un un asemenea gest mojicesc față de un demnitar al unei țări cu care România are un parteneriat strategic.

Ne puteți urmări și pe Google News

Sunt sigur că informațiile privind refuzul țin de o manevră a lui Victor Ponta pentru :

1. A contracara campania din presă pe tema că Victoria Nuland vine ca să-l tragă de urechi. Cînd se va întîlni, nimeni nu va putea spune că a fost tras de urechi,chiar dacă a fost tras.

2. A da un semnal electoratului USL că el, Victor Ponta, spre deosebire de TB, își poate permite să spună că are un program încărcat și că, în consecință, va fi greu să găsească un locușor și pentru solul american.

3. A-i lăsa pe adversari să-și răcească gura atacîndu-l pe această temă. Atacîndu-l și, prin asta, făcîndu-i jocul, deoarece Ponta tocmai asta urmărește: să se spună pe toate televiziunile că sfidează Marele Licurici. TOP 3 RECOMANDĂRI EVZ.RO:

  • EFECTUL PONTA ASUPRA JUSTIŢIEI: Anchetatorii lui Năstase, Fenechiu,Silaghi şi Ridzi, luaţi la întrebări
  • Victor Ponta fuge de emisarul american, Victoria Nuland
  • Pe ce s-au dat 40 de milioane de euro. Prostia care ar putea duce la o tragedie pe aeroportul din Cluj

TOP 3 ARTICOLE POPULARE

  • DEZVOLTARE IMPRESIONATĂ. Cum arătau marile orașe ale lumii în trecut și cât de mult au progresat | GALERIE FOTO
  • „Calendar” INEDIT. Oferta FETEI sexy a lunii IANUARIE, pe ore / GALERIE FOTO
  • Horoscopul lui Dom' Profesor: Astăzi sunt avantajate zodiile